Λευκό, κόκκινο ή ροζέ για το καλοκαίρι; Η απάντηση, προς μεγάλη χαρά όσων είναι λάτρεις του κόκκινου κρασιού, δεν είναι και τόσο αυτονόητη τελικά. Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέα Ματθίδη, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ενωσης Οινοχόων και λέκτορα για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του WSPC® (Wine & Spirit Professional Center), μπορούμε να απολαύσουμε ένα pinot noir, ένα merlot με χαμηλό τανικό επίπεδο, ένα ελαφρύ Αγιωργίτικο χωρίς βαρέλι, ακόμη και τις ημέρες – και κυρίως τις νύχτες – που ο υδράργυρος σκαρφαλώνει στα πιο υψηλά του επίπεδα. Το μυστικό, όπως και για όλα τα κρασιά, βρίσκεται στο σερβίρισμά τους. Αν διατηρούμε την ιδανική θερμοκρασία του κόκκινου στους 16°-18°C, βάζοντάς το σε μια σαμπανιέρα με λίγο πάγο και περισσότερο νερό και του λευκού στους 8°-10°C (περισσότερος πάγος και λιγότερο νερό), μπορούμε να πιούμε σχεδόν ό,τι θέλουμε.
Και αυτό που θέλουμε είναι το καλύτερο μπουκάλι που μπορεί να αντέξει η τσέπη μας. Για λίγους τυχερούς αυτό μεταφράζεται σε πάρα πολλά ευρώ. Το μεγαλύτερο ποσό που δόθηκε ποτέ για ένα μπουκάλι κρασί είναι 558.000 δολάρια το 2018 σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για ένα Romanée-Conti του 1945 που θεωρείται το καλύτερο της Βουργουνδίας – της περίφημης περιοχής της Γαλλίας που τα τελευταία χρόνια παράγει όλο και λιγότερες ποσότητες του εκλεκτού οίνου της εκτοξεύοντας εντυπωσιακά τις τιμές του.
Περιεχόμενο για συνδρομητές
Έχετε ήδη συνδρομή;Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω
Είσοδος