Η ιδέα του καφέ συνδυασμένου με ένα δυνατό αλκοολούχο ποτό δεν είναι καθόλου καινούργια. Αντιθέτως, σε πολλές χώρες του κόσμου υπάρχει έστω και μία τέτοια συνταγή, με πιο γνωστή εκείνη για τον «Irish Coffee». Καφές φίλτρου με ένα δυνατό ουίσκι, ζάχαρη και μια κουταλιά σαντιγί στη μέση – την οποία δεν την ανακατεύουμε να ενσωματωθεί στο ρόφημα -, είναι ο τρόπος που οι Ιρλανδοί βρήκαν για να απογειώσουν το ρόφημά τους. Στη Ρωσία το ουίσκι του «Irish Coffee» αντικαθίσταται με βότκα, στον γερμανικό «Rüdesheimer Kaffee» προστίθεται, σε μια δυνατή κούπα καφέ, μπράντι βρασμένο με ζάχαρη, ο αντίστοιχος «French Coffee» στη Γαλλία περιέχει Grand Marnier, ενώ στην πατρίδα του εσπρέσο, την Ιταλία, μία δόση γκράπα ή μπράντι είναι αυτό που κάνει τον «Caffè Corretto» να είναι αυτό που λέει και το όνομά του: ο «σωστός καφές». Ακόμη όμως και στην Ελλάδα, ένας ελληνικός με «Metaxa» μέσα ή ως συνοδευτικό είναι η συνταγή που επιλέγουμε για να αντιμετωπίσουμε ακόμη και τις μεγαλύτερες δυσκολίες στη ζωή.
Αντίστοιχα, πολύ ταιριαστό είναι και το ανάποδο: λίγος καφές μέσα σε ένα δροσερό κοκτέιλ. Αρωματικός, δυνατός, με μια ξεχωριστή, χαρακτηριστική πικράδα, αποτελεί ένα υλικό που δεν λείπει από το μπαρ ενός σωστού mixologist. Τουλάχιστον αυτό διαπιστώσαμε μιλώντας με τον Παναγιώτη Παπαβραμόπουλο, έναν από τους καλύτερους επαγγελματίες του χώρου, ο οποίος, αφού πέρασε, ως επικεφαλής, από τα μπαρ κορυφαίων εστιατορίων της Ελλάδας, όπως είναι η, βραβευμένη με δύο αστέρια Michelin «Σπονδή» στο Παγκράτι, αλλά και το «Fuga», στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής, «σάλπαρε» για Κυκλάδες.
Περιεχόμενο για συνδρομητές
Έχετε ήδη συνδρομή;Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω
Είσοδος