Αλλο ένα πράγμα που θα γιορτάσουμε με διαφορετικό τρόπο εφέτος είναι και η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Ξεχνάμε δείπνα σε ακριβά εστιατόρια, διήμερα ταξίδια σε ρομαντικούς προορισμούς, ημερήσια χαλάρωση σε spa ή/και όλα αυτά μαζί και κάνουμε αυτό που μας έχει μάθει πολύ καλά η COVID-19: μένουμε και αυτοσχεδιάζουμε στο σπίτι. Εμείς, για να βοηθήσουμε, αναλαμβάνουμε το γλυκό. Αντί για τα αγαπημένα μεν αλλά αρκετά κλασικά σοκολατάκια, προτείνουμε την εορταστική σαμπάνια να την απολαύσουμε με τις περίτεχνες τούρτες που ετοίμασε ειδικά για τους αναγνώστες μας η Σαρλότ Παπαδημητρίου, η οποία είναι σεφ ζαχαροπλαστικής στο «Δειπνοσοφιστήριον». Η φωτογράφιση µε τις τούρτες για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου έγινε στο εστιατόριο «Natu» που βρίσκεται στον κήπο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στην Κηφισιά και µας παραχωρήθηκε αποκλειστικά για λίγες ώρες µέσα στο lockdown. Συνδυάζουµε µια ροζέ σαµπάνια, που ταιριάζει απόλυτα µε σοκολάτα
– όσο πιο σκούρα τόσο το καλύτερο -,
µε τη σοκολατένια τούρτα, αλλά και µε την πάβλοβα που, λόγω των πολλών φρούτων, επίσης της πάει πολύ. Το µιλφέιγ, µε τη βουτυράτη µπισκοτένια βάση και την πλούσια λευκή κρέµα, είναι ό,τι πρέπει για µια λευκή, όξινη σαµπάνια που θα ισορροπήσει λίγο τα πολλά λιπαρά.
1. Κέικ λάβας με μους σοκολάτας γάλακτος
Προετοιμασία 45΄
Αναμονή 8 ώρες
Ψήσιμο 40΄-50΄
Περιεχόμενο για συνδρομητές
Έχετε ήδη συνδρομή;Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω
Είσοδος