Nobu Matsuhisa, Ο σεφ των πέντε ηπείρων

Με αφορμή το Nobu Food Festival που πραγματοποιήθηκε στα εστιατόρια Matsuhisa σε Αθήνα και Μύκονο, συναντήσαμε τον άνθρωπο-θρύλο που πρώτος συνδύασε την ιαπωνική με την περουβιανή κουζίνα για να δημιουργήσει μια παγκόσμια τάση που μετράει σήμερα περισσότερα από 35 χρόνια.

Γεννήθηκε στην Ιαπωνία, έζησε στο Περού, το οποίο τον καθόρισε ως σεφ, το πρώτο του εστιατόριο το άνοιξε στο Λος Αντζελες των ΗΠΑ το 1987 και σήμερα διαθέτει μια αυτοκρατορία επιχειρήσεων που εκτείνεται και στις πέντε ηπείρους. Αν μη τι άλλο, ο διάσημος ιάπωνας σεφ Νόμπου Ματσουχίσα είναι διεθνής. Και ένας πραγματικός «celebrity chef». Οχι μόνο γιατί έχει «ταΐσει» όλους τους διάσημους του πλανήτη, αλλά και γιατί από τα πρώτα ακόμη βήματα της καριέρας του βασικός του συνεργάτης – και ο άνθρωπος που τον έπεισε να επεκταθεί στη Νέα Υόρκη και αργότερα παντού – υπήρξε ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Θα περίμενε λοιπόν κανείς ότι με τέτοιες περγαμηνές, σήμερα, στα 73 χρόνια του, θα αναπαυόταν στις δάφνες του, μακριά από το άγχος και τους εξουθενωτικούς ρυθμούς μιας επαγγελματικής κουζίνας, αφήνοντας σε άλλα ικανά χέρια τη διαχείριση των επιχειρήσεών του. Εκείνος όμως εξακολουθεί να δηλώνει «η μαγειρική είναι η ζωή μου» και ταξίδεψε στη χώρα μας προκειμένου να υποδεχθεί ο ίδιος στα εστιατόριά του στην Αθήνα και στη Μύκονο το ελληνικό κοινό. Για τους σκοπούς του Nobu Food Festival, μαγείρεψε για τους παρευρισκόμενους και τους έδειξε μερικές από τις διάσημες τεχνικές του.

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη συνδρομή;Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.