«Moussaka», «Souvlaki with tzatziki» και «Greek salad» είναι μερικά από τα κλασικά ελληνικά πιάτα που δεν θα βρει κάποιος στον κατάλογο του Oli.Vine στην Αστόρια της Νέας Υόρκης. Αντιθέτως, εκεί υπάρχει η δυνατότητα να δοκιμάσει δημιουργική, σύγχρονη ελληνική κουζίνα, βασισμένη στις παραδοσιακές συνταγές αλλά και στα ποιοτικά προϊόντα. Ο μουσακάς, για παράδειγμα, φτιάχνεται με γαρίδες και χτένια, το κλέφτικο με ψάρι αντί για κρέας, ο (διάσημος πλέον) ταραμάς είναι μαύρος, με τρούφα και μελάνι σουπιάς, τα μακαρόνια είναι χειροποίητα, όπως και το ψωμί, ενώ η «πορτοκαλόπιτα» περιέχει περγαμόντο και τα «νιόκι» κατσικίσιο τυρί αντί για πατάτα.
Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από όλες αυτές τις δημιουργίες – και ακόμη περισσότερες – λέγεται Νίκος Πουλμέντης και είναι παθιασμένος με τη μαγειρική. Ο επικεφαλής σεφ και συνιδιοκτήτης του ολοκαίνουργου Oli.Vine – μετράει μόλις εννέα μήνες ζωής –
γεννήθηκε στην Αμερική, αλλά έφυγε όταν ήταν μόλις ενός έτους, αφού οι γονείς του μετακόμισαν στα Κύθηρα. Εκεί μεγάλωσε, εκεί πήγε σχολείο και εκεί έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα: «Μαγειρεύω από 10 χρόνων επειδή το αγαπούσα και γι’ αυτό αποφάσισα να σπουδάσω μαγειρική στη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης στην Ανάβυσσο. Εκανα το στρατιωτικό μου, ως μάγειρας, και επιστρέφοντας στα Κύθηρα άνοιξα εστιατόριο. Το δούλευα με επιτυχία επί 19 χρόνια. Στη διάρκεια αυτών των χρόνων ήθελα συνεχώς να βελτιώνω την τεχνική μου, οπότε έκανα σεμινάρια στη Γαλλία, στη διάσημη σχολή Le Cordon Bleu, όπου διδάχθηκα όλες τις βάσεις της μαγειρικής. Αργότερα, δούλεψα για οκτώ μήνες σε ένα εστιατόριο στη Νάπολι και γνώρισα από κοντά τη ναπολιτάνικη κουζίνα. Μου έμαθαν τις συνταγές για διάφορες ζύμες πίτσας, για χειροποίητα ζυμαρικά, για όλα. Μετά άνοιξα και πιτσαρία στα Κύθηρα».
Περιεχόμενο για συνδρομητές
Έχετε ήδη συνδρομή;Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω
Είσοδος