Είναι μεσημέρι. Βρισκόμαστε στο κλειστό προπονητήριο του ΟΑΚΑ. Το βλέμμα μου τραβάει μια ξύλινη καρέκλα. Γράφει επάνω της το όνομα του αθλητή που φέρει εφέτος την καλύτερη επίδοση στον κόσμο στο άλμα εις μήκος, καταγράφοντας 8.60 μ.
Γράφει «Τentoglou». Το αγόρι που ξεκίνησε τον στίβο στα 16 του όταν ο πρώτος του προπονητής, Βαγγέλης Παπανίκος, τον είδε τυχαία να κάνει παρκούρ στο Δημοτικό Στάδιο Γρεβενών και διέκρινε το ταλέντο του, είναι σήμερα ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι και έχει κερδίσει δις χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, το 2019 στη Γλασκώβη, αλλά και εφέτος στο Τόρουν, ενώ τον ίδιο τίτλο είχε κατακτήσει και στον ανοιχτό στίβο το 2018 στο Βερολίνο. Ο κορυφαίος αθλητής της Ευρώπης στο άλμα εις μήκος, ο Μίλτος Τεντόγλου, δεν είναι σίγουρα ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Οχι μόνο εξαιτίας των εξωπραγματικών επιδόσεών του – για παράδειγμα, πόσοι κορυφαίοι αθλητές μπορούν να παίξουν κιθάρα, μπουζούκι, «λίγο πιάνο» και τώρα ξεκίνησαν και μπάσο; Ή έμαθαν ιαπωνικά παρακολουθώντας anime; Ή ομολογούν την «τεμπελιά» ως το μεγαλύτερό τους ελάττωμα – ακόμη και αν η αθλητική τους πορεία τούς διαψεύδει πανηγυρικά; Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι πραγματικά μοναδικός.
Κύριε Τεντόγλου, λίγο πριν από τους Ολυµπιακούς Αγώνες, πόσο µεγάλο είναι το αίσθηµα άγχους που νιώθετε; Ο προπονητής σας, Γιώργος Ποµάσκι, σας χαρακτηρίζει «ψυχρό αίµα»…
Περιεχόμενο για συνδρομητές
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.