Μεσογειακή κουζίνα πάνω στη θάλασσα

Στο εστιατόριο «The Islands» του ξενοδοχείου «Domotel Agios Nikolaos» στα Σύβοτα, φάγαμε με θέα το μαγευτικό Ιόνιο παραδοσιακό κερκυραϊκό σοφρίτο.

Καταπράσινο τοπίο, γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά, σπηλιές προς εξερεύνηση και απομονωμένες παραλίες προσβάσιμες με σκάφη – ή άλλα πλωτά μέσα -, τα Σύβοτα είναι ένας μικρός καλοκαιρινός παράδεισος. Και παρότι ανήκει στην ηπειρωτική Ελλάδα έχει όλες τις χάρες των νησιών του Ιονίου, ανάμεσα στις οποίες και τη χαρακτηριστική τους γαστρονομία.

Στα Σύβοτα λοιπόν, συνηθίζουν να φτιάχνουν, αφού βρίσκονται μια ανάσα από την Κέρκυρα, κερκυραϊκό σοφρίτο (η ονομασία προέρχεται από την ιταλική λέξη soffritto που σημαίνει τηγανισμένο ελαφρά, γιατί πριν το μαγειρέψουμε αλευρώνουμε και τηγανίζουμε λίγο το κρέας).

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη συνδρομή;Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.