Καταπράσινο τοπίο, γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά, σπηλιές προς εξερεύνηση και απομονωμένες παραλίες προσβάσιμες με σκάφη – ή άλλα πλωτά μέσα -, τα Σύβοτα είναι ένας μικρός καλοκαιρινός παράδεισος. Και παρότι ανήκει στην ηπειρωτική Ελλάδα έχει όλες τις χάρες των νησιών του Ιονίου, ανάμεσα στις οποίες και τη χαρακτηριστική τους γαστρονομία.

Στα Σύβοτα λοιπόν, συνηθίζουν να φτιάχνουν, αφού βρίσκονται μια ανάσα από την Κέρκυρα, κερκυραϊκό σοφρίτο (η ονομασία προέρχεται από την ιταλική λέξη soffritto που σημαίνει τηγανισμένο ελαφρά, γιατί πριν το μαγειρέψουμε αλευρώνουμε και τηγανίζουμε λίγο το κρέας).

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη
συνδρομή;

Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Θέλετε να γίνετε συνδρομητής;

Μπορείτε να αποκτήσετε την συνδρομή σας από εδω