Μακαρούνες από την Κάσο, αφτούδια χιώτικα, φλομάρια Λήμνου, λακωνικές γκόγκιζες ή γκόγκες, πέτουρα από την Ηπειρο και τη Μακεδονία· το σίγουρο είναι ότι τα φρέσκα ζυμαρικά δεν είναι ίδιον μόνο της ιταλικής κουζίνας. Χαρακτηριστικές εξάλλου είναι – για τους λίγο μεγαλύτερους από εμάς – οι καλοκαιρινές παιδικές μας αναμνήσεις με τις, απλωμένες πάνω σε σεντόνια, χυλοπίτες που οι νοικοκυρές άφηναν για μέρες σε όλα τα σπίτια προκειμένου να στεγνώσουν και να αποθηκευτούν για τις χειμερινές τους παρασκευές. Η αλλαγή όμως του τρόπου ζωής μας και κυρίως η έλλειψη χρόνου μάς έχουν κάνει να αποφεύγουμε τέτοιου είδους δημιουργίες. Ευκαιρία όμως τώρα, που έχουμε άπλετο χρόνο στο σπίτι, να φτιάξουμε νόστιμα σπιτικά ζυμαρικά.
Από τα πιο γνωστά και αγαπημένα είναι τα κρητικά σιουφιχτά ή σκιουφιχτά. Λίγο χοντρουλά, με ιδιαίτερο κυλινδρικό σχήμα, συνήθως βουτηγμένα σε στακοβούτυρο και πασπαλισμένα με μπόλικο τυρί, είναι από τα χαρακτηριστικά εδέσματα της κρητικής κουζίνας. Για την αυθεντική συνταγή απευθυνθήκαμε στην κυρία Ευαγγελία Κασσαπάκη.
Περιεχόμενο για συνδρομητές
Έχετε ήδη συνδρομή;Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω
Είσοδος