Συναντιόμαστε στο κέντρο της Αθήνας σε ένα ακόμα ζαχαροπλαστείο του Κρίτωνα Πουλή, μετά από αυτά στα Κύθηρα, Μύκονο και Πειραιά. Καθόμαστε στον δρόμο, μπροστά στη βιτρίνα του, προσπαθώντας να τηρήσουμε τις αποστάσεις ασφαλείας που επιβάλλει ο κορωνοϊός. «Ο,τι και αν συμβαίνει, εμείς πρέπει να σκεφτόμαστε αισιόδοξα» μου λέει ο γνωστός chef pâtissier, ενώ σχολιάζουμε τις δυσκολίες της νέας πραγματικότητας. Η αλήθεια είναι πως όταν λάμπει ο ήλιος, όταν η ατμόσφαιρα έχει τα αρώματα της ζάχαρης, της κανέλας και της σοκολάτας (που από την ανοιχτή πόρτα ξεχύνονταν στον πεζόδρομο της Πετράκη) και όταν απέναντί σου έχεις έναν άνθρωπο που δεν χάνει το χαμόγελό του ακόμα και όταν αναφέρεται στις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής του, δεν μπορείς να μην αισιοδοξήσεις. Είναι εξάλλου η ιστορία του Κρίτωνα Πουλή μια ιστορία με θετικό μήνυμα. Γιατί επιβεβαιώνει πως όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, και αν αυτό το κάτι αξίζει πραγματικά τον κόπο, δουλεύοντας με πρόγραμμα, με στοχοπροσήλωση, με επιμονή και με αγάπη, θα τα καταφέρεις. Αν και ο ίδιος, ακόμα και μετά από περίπου 20 χρόνια δίπλα στους μεγαλύτερους chef και chef pâtissier του κόσμου, έχοντας κάνει αξιοζήλευτη καριέρα σε Παρίσι, Λονδίνο και Νέα Υόρκη, θεωρεί πως έχει πολύ δρόμο να διανύσει. Και συνεχίζει με την ίδια ορμή που είχε στα 18 του χρόνια, την ηλικία που έφυγε για το Παρίσι.

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη
συνδρομή;

Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Θέλετε να γίνετε συνδρομητής;

Μπορείτε να αποκτήσετε την συνδρομή σας από εδω