Κοκτέιλ με ονομασία προέλευσης

Αποστάγματα μαστίχας, βερμούτ, τσίπουρο με ελαφρά παλαίωση που θυμίζει κατηγορία τεκίλας και ποτά–μύθοι με ιστορία μεγαλύτερη του ενός αιώνα σε δέκα συνταγές με ιδιαίτερη «προσωπικότητα» και ελληνικό άρωμα.

«Ισορροπία. Αυτό είναι το ζητούμενο όταν μιλάμε για ένα σωστό κοκτέιλ. Συγκεκριμένα, να υπάρχει ισορροπία σε δύο άξονες: στο ισχυρό σε σχέση με το ασθενές και στο πικρό ή ξινό σε σχέση με το γλυκό. Αρα το κοκτέιλ δεν μπορεί να είναι ούτε πολύ δυνατό αλλά ούτε υπερβολικά γλυκό, ξινό ή πικρό».

Είναι απόγευμα Τρίτης και έχουμε συναντηθεί με τον Ανδρέα Ματθίδη, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ενωσης Οινοχόων και λέκτορα για τα εκπαιδευτικά προγράμματα (Wine & Spirits) του WSPC®, στο γνωστό για τους πειραματισμούς του με κοκτέιλ
μπαρ MoΜix στον Κεραμεικό. Του έχουμε ζητήσει όχι μόνο να μας μιλήσει για τα κοκτέιλ αλλά και να εμπνευστεί συνταγές με ελληνικά προϊόντα, εύκολες ώστε να μπορούμε να τις φτιάξουμε στο σπίτι. Εχει επιστρατεύσει και τον στενό του συνεργάτη και φίλο, γνωστό έλληνα μπαρτέντερ Παναγιώτη Φράγκο, ο οποίος έχει επιφορτιστεί με το έργο να τις παρασκευάσει για τη φωτογράφιση και… τη δοκιμή.

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη συνδρομή;Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.