«Θα σας φτιάξω ένα κέικ σοκολάτας» μου είπε ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης, όταν επικοινώνησα μαζί του για να του ζητήσω ένα χειμωνιάτικο γλυκό με σοκολάτα. Δεν του έκρυψα ιδιαιτέρως την απογοήτευσή μου. Αν και μόλις 30 ετών, ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης είναι από τους σημαντικότερους ζαχαροπλάστες στην Ελλάδα (βραβεύθηκε ως ο καλύτερος για το 2019). Εχει σπουδάσει και εργαστεί στη Γαλλία, είναι υπεύθυνος για τις υψηλού επιπέδου ζαχαροπλαστικές δημιουργίες του βραβευμένου με δύο αστέρια Michelin εστιατορίου «Σπονδή», ενώ επιμελείται το μενού και πολλών άλλων καλών εστιατορίων στην Ελλάδα. Οραματιζόμουν τούρτες, πάστες, σοκολατένια αγάλματα και ό,τι άλλο εντυπωσιακό μπορεί να βάλει ο νους. Ο Σπύρος όμως επέμενε – με τη σιγουριά των ανθρώπων που ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν – και έτσι υποχώρησα.
Την ημέρα της φωτογράφισης, που είδα – και δοκίμασα – το γλυκό του, κατάλαβα. Βλέπετε, όταν οι περισσότεροι ακούμε κέικ, σκεφτόμαστε ένα απλοϊκό, καθημερινό γλυκό που φτιάχνουμε με ένα μίξερ στο σπίτι και που πολλές φορές περνά σχεδόν απαρατήρητο. Οχι όμως το συγκεκριμένο. Αυτό το κέικ είναι ζουμερό, με πλούσια γεύση, η οποία οφείλεται στο φιστικοβούτυρο, στην κουβερτούρα, αλλά και στην κρέμα γάλακτος που περιέχει. Κάτι ασυνήθιστο για κέικ. Και όλο αυτό καλύπτεται με λιωμένη σοκολάτα, φιστίκια και καραμελωμένα φιστίκια. Δύσκολα θα βρίσκαμε μια τούρτα που να το ξεπερνούσε σε γεύση.
Περιεχόμενο για συνδρομητές
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.