Στο Museum Restaurant του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στην Κηφισιά ήταν η τρίτη φορά το τελευταίο διάστημα που δοκιμάσαμε γεύσεις από το «Δειπνοσοφιστήριον Catering». Οι άλλες δύο ήταν στο Μουσείο Μπενάκη και στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Τρεις πολύ διαφορετικές εμπειρίες, παρ’ όλο που από πίσω βρίσκονται οι ίδιοι άνθρωποι: «Μαγειρεύουμε πολλά διαφορετικά μενού» μας λέει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος. «Τα τελευταία τέσσερα χρόνια που είμαι συνέταιρος και σεφ στο Δειπνοσοφιστήριον άνοιξαν οι ορίζοντές μου. Μαγειρεύουμε για πολύ ετερόκλητο κόσμο, οι οποίοι έχουν και μεγάλες απαιτήσεις. Είναι μια πρόκληση, και οι προκλήσεις είναι αυτές που σε κάνουν καλύτερο μάγειρα».

Αρα, είναι η ερώτησή μας, ένα καλό πιάτο οφείλεται στον καλό μάγειρα; «Εχω ανδρωθεί μαγειρικά στη δεκαετία τού ’80, με τη φιλοσοφία ότι στη συνταγή για ένα καλό πιάτο ευθύνονται κατά 70% η καλή πρώτη ύλη, 25% ο μάγειρας και 5% η τύχη. Δεν είμαστε μάγοι, είμαστε μάγειρες. Ενα καλό προϊόν με μέτριο μάγειρα μπορεί να επιφέρει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα, ενώ ένα χάλια προϊόν με καλό μάγειρα δεν φτιάχνει με τίποτα. Σήμερα, το 2019, έχουμε κάνει πολλή δουλειά να «καθαρίσει» η πρώτη ύλη. Ενα μεγάλο συν της κρίσης είναι ότι ξαναβγήκε ο Ελληνας στην αγροτική παραγωγή. Παλιά είχαμε ποιοτικά υλικά, αλλά όχι ποσότητα. Τώρα έχουμε και ποσότητα. Στο Δειπνοσοφιστήριον η μεγάλη επιτυχία έγκειται στην ποιότητα της πρώτης ύλης από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε, πριν από 20 χρόνια».

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη
συνδρομή;

Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Θέλετε να γίνετε συνδρομητής;

Μπορείτε να αποκτήσετε την συνδρομή σας από εδω