Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας έχει συνδυαστεί με την τύχη, αφού πιστεύεται ότι όποιος κερδίσει το φλουρί που βρίσκεται μέσα θα έχει μια καλή χρονιά. Συνήθως είναι τσουρέκι ή κέικ, αλλά σε πολλά μέρη της Ελλάδας πρόκειται για μια αλμυρή πίτα με τυρί, κιμά ή ακόμη και κοτόπουλο. Το σημαντικό φυσικά είναι το φλουρί στο εσωτερικό της.

Σημαντική όμως είναι και η νοστιμιά. Πώς άλλωστε θα παρηγορηθούν όσοι δεν κερδίσουν το φλουρί; Γι’ αυτό θα φτιάξουμε τη βασιλόπιτα που μας προτείνει ο Νικόλας Στράγκας, ο διακεκριμένος (στην Ελλάδα και στο εξωτερικό) pastry chef που έγινε ευρύτερα γνωστός στη χώρα μας από την τηλεοπτική εκπομπή «Bake Οff», όπου δίδασκε, μαζί με τους Δημήτρη Χρονόπουλο και Ακη Πετρετζίκη, επίδοξους ζαχαροπλάστες πώς να βελτιώσουν τις γνώσεις και την τεχνική τους. Η ιδέα του για μια «πειραγμένη» παραδοσιακή βασιλόπιτα είναι απλή, αλλά θαυματουργή: ετοιμάζουμε μια αρωματική ζύμη με μαχλέπι, βανίλια και ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού και τη γλασάρουμε με ένα μείγμα από δύο διαφορετικές κουβερτούρες, αμύγδαλα και σουσάμι. Ετσι, κερδίζουμε και τους λάτρεις της παράδοσης αλλά και τους οπαδούς της σοκολάτας. Και ικανοποιούμε τους πάντες, ανεξαρτήτως αν κέρδισαν το φλουρί ή όχι. Καλή χρονιά!

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη
συνδρομή;

Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Θέλετε να γίνετε συνδρομητής;

Μπορείτε να αποκτήσετε την συνδρομή σας από εδω