Αφού μαθήτευσε δίπλα στον σούπερ σταρ της παγκόσμιας γαστρονομίας Αλέν Ντικάς – το εστιατόριό του «Hôtel Plaza Athénée» στο Παρίσι διαθέτει 3 αστέρια Michelin, που είναι η ανώτερη διάκριση του θεσμού – και στη συνέχεια εργάστηκε στο διάστερο «Quique Dacosta Restaurante» στην Ισπανία, στο περίφημο «Noma» στη Δανία, στο «Hyatt Regency Hotel» στο Μαϊάμι και στο «Le Manoir aux Quat’ Saisons» στην Αγγλία, επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου επίσης πέρασε από μεγάλες κουζίνες, όπως είναι αυτές των πεντάστερων ξενοδοχείων «Pentelikon», «Lindos Blu» και «Grecotel Palace», αλλά και του εξαιρετικού εστιατορίου «Avli Fine Dining Restaurant» στο Ρέθυμνο. Λάτρης της μεσογειακής κουζίνας και ιδιαιτέρως της κρητικής, την οποία όμως συνδυάζει με την άριστη γνώση και κατάρτισή του στις αρχές της σύγχρονης και μοριακής μαγειρικής, ετοιμάζει πιάτα υψηλής γαστρονομικής αξίας, με σεβασμό στις ελληνικές, παραδοσιακές γεύσεις και στα ελληνικά προϊόντα, τα οποία προμηθεύεται κυρίως από την Κρήτη και τις Κυκλάδες.
Ο λόγος για τον Γιώργο Στυλιανουδάκη, executive chef στο ολοκαίνουργιο πολυτελές ξενοδοχείο «Aeonic Suites & Spa» στην παραλία Κόρφος στον Ορνό της Μυκόνου,
ο οποίος πολύ σύντομα θα έχει και το δικό του εστιατόριο στη χώρα της Τήνου, το «Kalopsia Tinos», κοντά στο λιμάνι. Tην ίδια φιλοσοφία συναντάμε στα πιάτα και στα δύο εστιατόρια, μια μικρή γεύση από την οποία μοιράζεται μαζί μας με δύο προτάσεις εμπνευσμένες από την κρητική παράδοση – σαλιγκάρια με λάπατα και ξινόχοντρο και χταπόδι με «ραβιόλι» από πράσινες ελιές και τζελ κόκκινου κρασιού. Ιδανικό για ένα πιο ιδιαίτερο γεύμα, με απλές όμως, συνηθισμένες τεχνικές το ένα και πιο δύσκολο, με υλικά και τεχνικές από τη μοριακή κουζίνα, το άλλο. Αξίζουν όμως και τα δύο μια δοκιμή.
Περιεχόμενο για συνδρομητές
Έχετε ήδη συνδρομή;Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω
Είσοδος