Σπούδασε τη ζαχαροπλαστική τέχνη στη Γαλλία και συγκεκριμένα στην ENSP – École Nationale Supérieure de Pâtisserie και αφού έκανε ένα πέρασμα από τις Κάννες και το La Guérite – Ile Sainte Marguerite, η θεσσαλονικιά Λίζα Κερμανίδου έχτισε μια εντυπωσιακή καριέρα σε κορυφαία ξενοδοχεία – Hotel Café Royal, Corinthia Hotel London, Claridge’s – και εστιατόρια του Λονδίνου, όπως είναι το Roka. Η εμπειρία που απέκτησε στα δύσκολα και απαιτητικά αυτά πόστα την οδήγησε σήμερα στο να ηγείται του ζαχαροπλαστικού τμήματος ενός ιδιαίτερου πολυχώρου που συνδυάζει τη σκανδιναβική με την ιαπωνική κουλτούρα, χειροτεχνία και γαστρονομία και διαθέτει έξι εστιατόρια, μπαρ και café.

Ζητήσαμε λοιπόν από την ταλαντούχα pastry chef να ετοιμάσει κάτι για το BHMAgazino και εκείνη επέλεξε μια ξεχωριστή τάρτα με μαρμελάδα μύρτιλο και κρέμα ντιπλομάτ – δηλαδή κρέμα ζαχαροπλαστικής με την προσθήκη αφρατεμένης κρέμας γάλακτος -, αρωματισμένη με ξύσμα λεμονιού. Πρόκειται για μια άκρως ανοιξιάτικη, γλυκόξινη εναλλακτική της κλασικής τάρτας με φράουλες που εντυπωσιάζει!

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη
συνδρομή;

Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Θέλετε να γίνετε συνδρομητής;

Μπορείτε να αποκτήσετε την συνδρομή σας από εδω