Ενα γευστικό διάλειμμα από το μαγείρεμα, χωρίς να καταφύγουμε στην εύκολη λύση του delivery. Υγιεινό και εύκολο, δεν απαιτεί σχεδόν καμία ετοιμασία πέρα από το να κλείσουμε τα υλικά σε σάντουιτς. Φροντίζουμε απλώς να έχουμε καλής ποιότητας πρώτες ύλες και απολαμβάνουμε ένα πρωτότυπο, ψαροφαγικό σάντουιτς. Η ιδιαιτερότητά του οφείλεται κυρίως στο ότι χρησιμοποιούμε ταραμοσαλάτα για άλειμμα αντί για κάποια μαγιονέζα ή μουστάρδα, κάτι που του δίνει ακόμη περισσότερη νοστιμιά.
Σάντουιτς με καπνιστή πέστροφα και ταραμοσαλάτα
Προετοιμασία 5΄
Υλικά (για 2 μερίδες)
4 φέτες γερμανικό ψωμί μαύρο (ή άλλο της αρεσκείας μας)
2 κ.σ. ταραμοσαλάτα έτοιμη
4 φύλλα μαρουλιού, χοντροκομμένα
70 γρ. φιλέτο καπνιστής πέστροφας
2 κ.σ. μικρές τουφίτσες άνηθου
Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού με την ταραμοσαλάτα και μοιράζουμε σε δύο από τις τέσσερις τα υλικά μας, με την εξής σειρά: τα φύλλα μαρουλιού (μπορούν να μπουν και ολόκληρα), η πέστροφα, την οποία χοντροκόβουμε με τα χέρια, οι τουφίτσες άνηθου και τέλος το πιπέρι. Κλείνουμε τα σάντουιτς και απολαμβάνουμε.