Αδιαμφισβήτητη πρωταγωνίστρια των γιορτινών ημερών, μπορεί να απογειώσει ή να καταστρέψει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Ο λόγος για τη λίγο «δύστροπη» γαλοπούλα. Δύστροπη εξαιτίας του μεγέθους της και του γεγονότος ότι εμείς οι Ελληνες τη φτιάχνουμε μόνο μία φορά τον χρόνο και άρα δεν γνωρίζουμε καλά τα «χούγια» της, οπότε μπορεί να βγει πολύ στεγνή ή καμένη απέξω και ωμή μέσα. Επίσης, η γέμισή της μπορεί να παραψηθεί και να γίνει μια ενιαία άμορφη μάζα ή να «κρατάει στο δόντι» παραπάνω από όσο πρέπει.
Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, όμως, αφού, ακολουθώντας πιστά μία – ή και τις δύο – από τις συνταγές του Σάκη Τζανέτου, executive chef των ξενοδοχείων του ομίλου Grecotel, η προετοιμασία της μετατρέπεται σε μια ευχάριστη και, κυρίως, νόστιμη πρόκληση.
Περιεχόμενο για συνδρομητές
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.