Η ρουτίνα της 68χρονης Ιωάννας Δέσπα, γνωστής ως «Mama Jo», είναι πολύ συγκεκριμένη. Εγερτήριο ένα τέταρτο πριν από τα μεσάνυχτα, ψώνια κάθε ημέρα για πρώτες ύλες σε ελληνικό μανάβικο της Αστόριας που είναι ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο και από εκεί στο επαγγελματικό γκαράζ όπου σταθμεύει το φορτηγάκι-καντίνα που λειτουργεί μόνη της για περισσότερα από 35 χρόνια. Από εκεί ο Μοχάμεντ, ο οδηγός της, θα τη μεταφέρει στη «γωνία της» στο Midtown Μανχάταν (Park Avenue 47 St). Από τις 2.30 μέχρι τις 4 τα ξημερώματα που ανάβει το γκριλ της και ετοιμάζονται τα πρώτα πρωινά, καταφθάνουν οι προμηθευτές της ο ένας μετά τον άλλον για τα υπόλοιπα υλικά που χρειάζεται (π.χ. γάλα, αβγά, τυριά, ψωμιά κ.ά.). Οι πρώτες ουρές για «φραπεδάκι», σπανακόπιτα που φτιάχνει η ίδια και πλούσια μπέιγκελ με αβγά σχηματίζονται λίγο πριν ανοίξουν τα γραφεία στους εμβληματικούς ουρανοξύστες της περιοχής.

Οταν η ίδια ξεκίνησε με το «Mama Jo’s Breakfast Cart» να φτιάχνει πρωινά, δεν υπήρχε κάποιος άλλος που να κάνει ο ίδιο. Οι περισσότερες καντίνες πουλούσαν χοτ ντογκ, πρέτσελ, σουβλάκια, παγωτά και άλλα γρήγορα γεύματα δρόμου. Σήμερα υπάρχουν τόσο πολλοί που κάνουν ακριβώς το ίδιο, που πλέον θεωρείται η απόλυτη τάση στο street food της μεγαλούπολης. Παρ’ όλα αυτά, η καντίνα της κυρίας Δέσπα ψηφίζεται από γαστρονομικά sites και περιοδικά πρώτη στις προτιμήσεις των Νεοϋορκέζων.

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη
συνδρομή;

Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Θέλετε να γίνετε συνδρομητής;

Μπορείτε να αποκτήσετε την συνδρομή σας από εδω