Με την προνομιακή του τοποθεσία και μια τεράστια βεράντα που «βλέπει» απευθείας στον Παρθενώνα, το εστιατόριο του Μουσείου Ακρόπολης δεν δυσκολεύεται καθόλου να προσελκύσει τους επισκέπτες του. Δεν αφήνει ωστόσο τίποτε στην τύχη. Φροντισμένος, με αρκετές επιλογές που προσαρμόζονται συχνά για να ικανοποιούν τις ανάγκες της εποχικότητας και με τοπικά προϊόντα ΠΟΠ από ολόκληρη την Ελλάδα, ο κατάλογός του, τον οποίο επιμελείται ο σεφ Φίλιππος Δημόπουλος, ανταποκρίνεται στο ύψος των περιστάσεων.
Το διαπιστώσαμε όταν επισκεφθήκαμε το εστιατόριο του Μουσείου για να φωτογραφίσουμε – και να δοκιμάσουμε – τις συνταγές που παραχώρησε ο σεφ αποκλειστικά για το ΒΗΜΑgazino: μια πολύχρωμη ρεβιθοσαλάτα με δροσερή βινεγκρέτ λεμονιού, ένα άκρως ελληνικό ορεκτικό με γαύρο, κολοκύθι και ταραμά – το κολοκυθάκι ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς δεν πίστευα ότι θα ταίριαζε τόσο όμορφα με τα υπόλοιπα υλικά –, αλλά και ένα υπέροχα «μαμαδίστικο» – όπως συνηθίζουμε να λέμε – κατσίκι κοκκινιστό με ματσάτα Φολεγάνδρου (παραδοσιακό ζυμαρικό του νησιού). Πιάτα αυθεντικά, χωρίς επιτήδευση και αρκετά εύκολα ώστε να τα φτιάξουμε κι εμείς στο σπίτι. Χωρίς όμως τη μαγευτική θέα, τη διακριτική υπόκρουση των μελωδικών ήχων του πιάνου και τα έργα-αντίγραφα εμβληματικών γλυπτών όπως το «Παιδί του Κριτίου» και η «Πεπλοφόρος Κόρη» που δεσπόζουν στον χώρο του εστιατορίου και συμπληρώνουν τη γαστρονομική εμπειρία – όλα αυτά βέβαια μπορούμε να τα βρούμε καθημερινά, από νωρίς το πρωί, στο εστιατόριο του Μουσείου. Την Παρασκευή και το Σάββατο, μάλιστα, μέχρι τα μεσάνυχτα!
Περιεχόμενο για συνδρομητές
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.