Οποτε υπάρχει κάποια μεγάλη κρίση στην ανθρωπότητα, οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να προσφέρουμε όπως μπορούμε. Είτε με χρηματικές δωρεές είτε με την αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης. Αυτό φάνηκε εδώ στην Ελλάδα, όταν οι κάτοικοι σε Λέσβο, Χίο και άλλες περιοχές με μεγάλα κύματα προσφύγων περιέθαλπαν – και περιθάλπουν –
οικογένειες ολόκληρες, διωγμένες κυρίως από τον πόλεμο στη Συρία. Δάσκαλοι, ψυχολόγοι, γιατροί, νοσηλευτές, μεταφραστές και κάθε είδους εθελοντές έσπευσαν να προσφέρουν όπως ο καθένας μπορούσε με ατελείωτες ώρες εθελοντικής προσφοράς. Ενας ακόμη κλάδος επαγγελματιών που ανέκαθεν βρισκόταν στην πρώτη γραμμή οποιασδήποτε ανθρωπιστικής κρίσης, οι μάγειρες και οι ιδιοκτήτες εστιατορίων πρόσφεραν και εκείνοι όπως μπορούσαν.

Τέτοιου είδους προσφορά είδαμε πρόσφατα από τους σεφ μας και στην κορύφωση της COVID-19. Τότε, κι ενώ τα εστιατόριά τους παρέμεναν κλειστά λόγω της καραντίνας, με τις ανυπολόγιστες ζημιές που υπέστησαν εξαιτίας αυτού, οι πιο διάσημοι σεφ της χώρας μας προσέφεραν προσεγμένα και υψηλού επιπέδου γεύματα στους ήρωες νοσηλευτές και γιατρούς που υπερέβαλλαν εαυτούς. Αλλωστε το συγκεκριμένο επάγγελμα, από τη φύση του έχει να κάνει με τη φροντίδα, τη φιλοξενία και την ανακούφιση από το αίσθημα της πείνας.

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη
συνδρομή;

Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Θέλετε να γίνετε συνδρομητής;

Μπορείτε να αποκτήσετε την συνδρομή σας από εδω