Με διακοσμητικές λεπτομέρειες εμπνευσμένες από το θαλάσσιο τμήμα του δρόμου του μεταξιού και το «Keying», τη βάρους 800 τόνων τζόγκα (τύπος τρικάταρτου πολεμικού πλοίου με ανυψωμένη πρύμνη του παλαιού αυτοκρατορικού κινεζικού ναυτικού) που ένωνε εμπορικά την Κίνα με τη Μεγάλη Βρετανία τον 19o αιώνα, το Canton Blue στο νεοαφιχθέν Peninsula Hotel φέρνει τις γεύσεις και τα αρώματα της Ανατολής στην καρδιά του Λονδίνου. Τρεις αιώνες πριν ήταν τα μπαχαρικά, το τσάι, οι πορσελάνες και τα μεταξένια υφάσματα που διέγειραν τη φαντασία των ντόπιων αριστοκρατών της εποχής. Σήμερα είναι το δημιουργικό ταίριασμά τους με τα δικά τους παραδοσιακά προϊόντα.
Βρετανικά τυριά όπως stilton και παλιωμένο τσένταρ, παϊδάκια από πρόβατα Herdwick, μπλε αστακοί από τις ακτές της Κορνουάλης, όλα συνδυασμένα με καντονέζικες σάλτσες και ανακατεμένα σε δημιουργικά stir fry και σούπες. Αυτή είναι η φιλοσοφία του σεφ Ντίκι Το. Αλλωστε, η παγκόσμια τάση της υψηλής μαγειρικής επιτάσσει την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών στις επαγγελματικές κουζίνες, όπως είναι η εντοπιότητα και το farm-to-table. Για συνοδευτικό ποτό προτείνονται το Baijiu, ένα παραδοσιακό κινεζικό απόσταγμα, περισσότερες από 200 ετικέτες κρασιών, καθώς και αφεψήματα από φρέσκα φύλλα τσαγιού.
Περιεχόμενο για συνδρομητές
Έχετε ήδη συνδρομή;Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω
Είσοδος