Κάθε χώρα έχει τη δική της κουλτούρα όσον αφορά τον καφέ. Στην Ελλάδα παραδοσιακά τον απολαμβάναμε στα καφενεία, ψημένο στη χόβολη και σερβιρισμένο με λουκούμι, ενώ σήμερα προτιμάμε τον εσπρέσο και τον καπουτσίνο στα σύγχρονα cafés. Στις αριστοκρατικές πρωτεύουσες της Ευρώπης κυριαρχούσαν οι μεγαλοπρεπείς και πολυτελείς σάλες που πολλές φορές έμοιαζαν με αίθουσες ανακτόρων και συγκέντρωναν την αφρόκρεμα της διανόησης της εκάστοτε εποχής. Οι χώροι αυτοί υπάρχουν μέχρι σήμερα και προσελκύουν καθημερινά τουρίστες που τους επισκέπτονται σαν να είναι μουσεία. Η σύγχρονη τάση παγκοσμίως είναι τα μικρά, αλλά ψαγμένα, μινιμαλιστικά ή με «industrial» διακοσμητικές πινελιές μαγαζάκια, όπου συνήθως πίνεται ο αγαπημένος μας specialty καφές επί τόπου ή takeaway για τον δρόμο. Σε όλα όμως, ανεξαρτήτως χώρας και εποχής, το ζητούμενο ήταν και παραμένει ο καλοφτιαγμένος καφές, πολλές φορές με το κατάλληλο γλυκό συνοδευτικό, σε συνδυασμό με την όμορφη ατμόσφαιρα.

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη
συνδρομή;

Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Θέλετε να γίνετε συνδρομητής;

Μπορείτε να αποκτήσετε την συνδρομή σας από εδω