Σε μια πανέμορφη αγροτική κατοικία του 18ου αιώνα, στην καρδιά της Εμίλια-Ρομάνα, μιας από τις πιο «παραγωγικές» περιοχές της Ιταλίας, εν μέρει χάρη στον γεωργικό της πλούτο, και συγκεκριμένα στη Μόντενα, επέλεξαν ο σεφ Μάσιμο Μποτούρα, κάτοχος τριών αστεριών Michelin – ο ανώτατος αριθμός που απονέμεται από τον θεσμό -, μαζί με τη σύζυγό του, Λάρα Γκίλμορ, να δημιουργήσουν την «Casa Maria Luigia». Πρόκειται για ένα σχετικά πρόσφατο εγχείρημα του ζεύγους, έναν ξενώνα 12 δωματίων, με τον οποίο θέλησαν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους, αλλά και τη φιλοξενία που προσέφεραν στους πελάτες τους, μέσω του θρυλικού εστιατορίου τους «Osteria Francescana», το οποίο άνοιξε το 1995 στη Μόντενα και βρέθηκε πρώτο στη λίστα με τα 50 καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο το 2016 και το 2018.

Στο πολυτελές εσωτερικό του ξενώνα, σημείο αναφοράς είναι η εκτεταμένη συλλογή έργων σύγχρονης τέχνης – πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες, αγάλματα -, επιμελημένη από τους ίδιους τους Μποτούρα και Γκίλμορ. Επέλεξαν με πολλή φροντίδα ένα-ένα τα έργα, αφού η δεύτερη μεγάλη αγάπη του μοντενέζου σεφ είναι η σύγχρονη τέχνη. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι από αυτήν εμπνέεται και για τη μαγειρική του, κάτι που δεν είναι δύσκολο να πιστέψουμε βλέποντας τα πιάτα του, τα οποία και από άποψη εμφάνισης είναι πραγματικά έργα τέχνης. Ενα ακόμα στοιχείο που χαρακτηρίζει τη ζωή μέσα στην οικία είναι οι δίσκοι βινυλίου που διαθέτει ο σεφ και τους οποίους μπορούν οι πελάτες να επιλέξουν και να ακούσουν. Στους μαγευτικούς εξωτερικούς χώρους, εκτός από την εντυπωσιακή πισίνα και το γήπεδο τένις, δεσπόζουν ένας ξυλόφουρνος και ένας λαχανόκηπος που μαρτυρούν το γεγονός ότι η «Casa Maria Luigia» είναι, πάνω απ’ όλα, ένας γαστρονομικός προορισμός.

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη
συνδρομή;

Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Θέλετε να γίνετε συνδρομητής;

Μπορείτε να αποκτήσετε την συνδρομή σας από εδω