Το πιάτο που φέρνει στον νου μας τη θαλπωρή του οικογενειακού φαγητού αυτή την εποχή που οι ντομάτες είναι ώριμες, ζουμερές και γλυκές είναι στα καλύτερά του. Ιδανικό για το κυριακάτικο τραπέζι, παρασκευάζεται με κάθε είδος κρέατος – από μοσχάρι και αρνί μέχρι χοιρινό ή κουνέλι. Επιλέξαμε τέσσερα από αυτά και ζητήσαμε από τον βραβευμένο σεφ του Aleria Γκίκα Ξενάκη (γνωστό για τα πιάτα του με πλούσιες γεύσεις της γαστρονομικής μας παράδοσης με το ξεχωριστό, δημιουργικό στυλ του) και από τον Γιώργο Γκάτσο, τον δημιουργό της Φάμπρικας του Ευφρόσυνου (λάτρη και γνώστη της ελληνικής κουζίνας και δη των κρεατικών), ολοκληρωμένες προτάσεις – ήτοι με τα συνοδευτικά τους. Γιατί το κοκκινιστό θέλει… παρέα: πατάτες, πουρέ, ρύζι ή ζυμαρικό.
Βρεθήκαμε, λοιπόν, ένα ηλιόλουστο κυριακάτικο μεσημέρι στον όμορφο κήπο του νεοκλασικού κτιρίου όπου στεγάζεται το Aleria στο Μεταξουργείο και δοκιμάσαμε τις προτάσεις που ετοίμασε ο σεφ Γκίκας Ξενάκης ειδικά για το ΒΗΜΑgazino: χοιρινό με πουρέ μελιτζάνας (στον οποίο πρόσθεσε κρέμα γιαουρτιού για να «δροσίσει» το πιάτο και να «σπάσει» το «καπνιστό» της μελιτζάνας) και κοτόπουλο με κριθαράκι (όπου προσέθεσε ντοματίνια και φρέσκο βασιλικό).
Περιεχόμενο για συνδρομητές
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.