.

Αισιοδοξία

Αυτό το BHMAgazino – μετά το μεγάλο θέμα γύρω από τη σκληρά δοκιμαζόμενη από τον COVID-19 Ιταλία και το τεύχος-αφιέρωμα στην Αλληλεγγύη – επιθυμεί να χαρίσει κάτι από αισιοδοξία.

Εξακολουθούμε να μένουμε σπίτι ακόμη και αυτές τις όμορφες, γιορτινές ημέρες, προσπαθώντας να τηρήσουμε τις οδηγίες επιφανών επιστημόνων στον χώρο της Ιατρικής αλλά και τις εντολές κυβερνητικών παραγόντων. Κοιτάζεις έξω από το παράθυρο. Υπάρχουν χρώματα έντονα και «γλυκές» ευωδιές. Εχεις την αίσθηση ότι η άνοιξη… φεύγει μέσα από τα χέρια σου. Αλήθεια, πότε θα βγούμε από την καραντίνα, αναρωτιόμαστε όλοι. Ο εγκλεισμός στο σπίτι από βαρετός έχει αρχίσει να γίνεται σκληρός, ιδιαίτερα ενοχλητικός. Πρέπει όμως να μείνουμε λίγο ακόμη μέσα. Είναι πραγματικά κρίμα να καταστρέψουμε ό,τι έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα ως κράτος, λαός, προκαλώντας τον θαυμασμό των μεγάλων και (προ παγκόσμιας πανδημίας) ισχυρών. Υπάρχουν σίγουρα μηνύματα αισιοδοξίας. Σε μερικές ημέρες θα υπάρξει πιθανότατα σταδιακή άρση των αυστηρών μέτρων, οι επιχειρήσεις θα αρχίσουν να ανοίγουν σιγά-σιγά, ο κόσμος θα κάνει τις βόλτες του, ελεύθερα. Πάντα με προσοχή.

Αυτό εδώ το BHMAgazino (μετά το μεγάλο θέμα γύρω από τη σκληρά δοκιμαζόμενη από τον COVID-19 Ιταλία και το τεύχος-αφιέρωμα στην Αλληλεγγύη) επιθυμεί να χαρίσει κάτι από αισιοδοξία. Το πρόσωπο στο εξώφυλλο είναι η μόλις 24 ετών πολυσυζητημένη ντίβα της διεθνούς μουσικής σκηνής Dua Lipa. Είναι ταλαντούχα, δυναμική, style icon, sexy, ερωτευμένη (με τον περιζήτητο εργένη Ανουάρ Χαντίντ), άκρως επιτυχημένη. Γράφει μουσική, τραγουδάει, οι δισκογραφικές της δουλειές πουλάνε τρελά (η επιτυχία της «New Rules» έχει περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια views μόνο στο YouTube), ο λογαριασμός της στο Ιnstagram μετράει περισσότερους από 42 εκατομμύρια followers. Eνα νεαρό κορίτσι τόσο λαμπερό είναι σίγουρα αυτό που μπορεί να χαρίσει τα ισχυρότερα μηνύματα αισιοδοξίας. Σε αυτό το τεύχος υπάρχει επίσης θέμα για τα περίφημα αβγά Fabergé που γοήτευσαν ακόμη και την «αυτοκράτειρα» των δρόμων Rolls-Royce, μόδα (έτσι για να ονειρευόμαστε), ένα εντυπωσιακό αφιέρωμα στο πρώην τοτέμ της γαλλικής αριστερής σκέψης Ζαν-Πολ Σαρτρ, όπως επίσης άρθρα γύρω από τον εξαιρετικό φωτογράφο της Μπελ Επόκ Ζακ Ανρί Λαρτίγκ, τους Σαίξπηρ και Θερβάντες. Happy Easter!

Μαργαρίτα Σφέτσα

Διευθύντρια BHMAgazino

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.