Η κατάκτηση της κορυφής

Ενα τεύχος με πρωταγωνιστές εκείνους που ξέρουν να μάχονται και να κερδίζουν. Από τον «Greek Freak» των Μιλγουόκι Μπακς έως τον εφετινό πρωταθλητή Ολυμπιακό.

Οι κόκκινες, εκρηκτικές καρδιές του Ρόμπερτ Ιντιάνα. Τα επονομαζόμενα «Love» prints που τον έκαναν ξακουστό σε ολόκληρο τον πλανήτη, συνεχίζουν να κάνουν τρελές πωλήσεις. Ο εμβληματικός καλλιτέχνης (έφυγε από τη ζωή πριν από δύο χρόνια σε ηλικία 89 ετών) ακολούθησε τα κινήματα της pop art και hard-edge abstraction, δημιουργώντας «σχολή» για τις νεότερες γενιές εικαστικών. Οι πολύτιμες εξαιρετικές καρδιές του Ιντιάνα. Πού αλήθεια θα έπρεπε να… χαρίσουμε κάποια από αυτές ως επιβράβευση για την κατάκτηση της κορυφής; Είμαι σίγουρη ότι και ο ίδιος ο καλλιτέχνης θα… συμφωνούσε να την «προσφέρουμε» στον μεγάλο Γιάννη Αντετοκούνμπο για όλο αυτό το υπέροχο θέαμα το οποίο προσφέρει με την ομάδα του, τους Μιλγουόκι Μπακς, κυρίως όμως για τον χαρακτήρα και τις κινήσεις του που κάνουν υπερήφανη τη μητέρα Ελλάδα. Ο σουπερστάρ του NBA είναι στο εξώφυλλο του BHMAgazino. Ο «Greek Freak» έγραψε πριν από μερικά εικοσιτετράωρα στο Twitter, μετά την πρώτη προπόνηση των Μπακς (η δραστηριότητα της ομάδας όπως και των υπολοίπων είχε σταματήσει λόγω κορωνοϊού): «Ωρα να τελειώσουμε αυτό που αρχίσαμε». Ακριβώς έτσι ο Γιάννης μπαίνει στο γήπεδο και τα πλήθη παραληρούν. Η μεγάλη επιστροφή στο παρκέ και στις καρδιές πάρα πολλών ανθρώπων σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ο Γιάννης, ο οποίος διαφημίζει την Ελλάδα με τον καλύτερο τρόπο σε διεθνές επίπεδο, κατέχει περίοπτη θέση στις καρδιές μας. Η μεγαλύτερη και ωραιότερη «καρδιά», το εμβληματικότερο δημιούργημα «Love» και γιατί όχι «Amor» του Ρόμπερτ Ιντιάνα, είναι δικό του.

Μια κατακόκκινη καρδιά (στο πλέον γοητευτικό και επιβλητικό χρώμα) άλλωστε «πηγαίνει» στον Ολυμπιακό. Ο Θρύλος, μια πραγματική «φωτιά» που ξέρει να μάχεται, κερδίζει, κατακτά πάντα την κορυφή. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το εφετινό πρωτάθλημα. Η κόκκινη «γιορτή», εκτυφλωτική, μοναδική, με όλους αυτούς που εργάστηκαν για την κατάκτηση της κορυφής, είναι σε «εξέλιξη». Οι λάμψεις της γιορτής είναι εκρηκτικές. Η κόκκινη θύελλα «τυλίγει» την πόλη.

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη συνδρομή;Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.