1821-2021 – Η πλούσια πολιτιστική δράση συνεχίζεται

Γεμάτο σημαντικές διοργανώσεις, πολύτιμες εκδόσεις, ενδιαφέρουσες ομιλίες αλλά και ιστορικές και γαστρονομικές περιηγήσεις είναι για το προσεχές διάστημα το επετειακό πρόγραμμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Στη διάρκεια μιας ιδιαίτερης χρονιάς που στιγματίστηκε από ένα πολύμηνο και αρκετά αυστηρό lockdown, επιβεβλημένο από την COVID-19, το γεγονός ότι μεγάλες, παγκόσμιες προσωπικότητες επισκέφθηκαν την Ελλάδα για να τιμήσουν την επέτειο του 1821 είναι εντυπωσιακό. Οι περισσότεροι, δρώντας κατ’ εξαίρεσιν, αφού είχαν ακυρώσει τις περισσότερες από τις επίσημες εμφανίσεις τους, θεώρησαν χρέος τους να δώσουν το «παρών» σε εορτασμούς και εκδηλώσεις μνήμης που διοργανώθηκαν υπό την αιγίδα ή με το σήμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Από τον πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο και τη σύζυγό του, δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, που παρευρέθησαν στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου, μέχρι την Μπριζίτ Μακρόν, σύζυγο του προέδρου της Γαλλίας, η οποία επισκέφθηκε μαζί με τον Εμανουέλ Μακρόν τη χώρα μας τον περασμένο Σεπτέμβριο, και τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ – γνωστό φιλέλληνα και υποστηρικτή των πολιτικών θέσεων της χώρας μας, ειδικά στα θέματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων -, που μίλησε στο Μουσείο Ακρόπολης στο πλαίσιο του forum της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» με τίτλο «H Eλλάδα το 2040», οι διεθνείς προσωπικότητες, όσο οι εκδηλώσεις τιμής θα συνεχίζουν να πραγματοποιούνται, θα εξακολουθούν να καταφθάνουν στη χώρα μας.

Ενδεικτικός είναι ο Οκτώβριος, στη διάρκεια του οποίου πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις, μεταξύ αυτών ομιλίες, συνέδρια, εκδόσεις, εκθέσεις, αθλητικές και πολιτιστικές πρωτοβουλίες, παραστάσεις, διαγωνισμοί και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έλαβαν και θα λάβουν χώρα. Ας δούμε εκείνες που έχουν προγραμματιστεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη συνδρομή;Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.