Στιγμές 2018 – Sports

Χρυσός Λούκα, Μόσχα, 11.7.18

Υστερα από 10 χρόνια εναλλαγής Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι στη βράβευση με τη Χρυσή Μπάλα, η κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου απέκτησε νέο κάτοχο. Ο 33χρονος μέγας μέσος Λούκα Μόντριτς της Ρεάλ Μαδρίτης, βοηθούμενος και από την εξαίρετη απόδοσή του με τη φιναλίστ του Μουντιάλ Κροατία, έγινε ο πρώτος μετά τον Κακά το 2007 που έσπασε την κυριαρχία των συνήθων υπόπτων. – Μ.Κ.

Αυλαία για έναν «ξεχωριστό», Μάντσεστερ, 27.11.18

Κάποτε, όταν κέρδιζε Τσάμπιονς Λιγκ με την Πόρτο και μετέτρεπε την Τσέλσι σε αυτοκράτειρα της Premier League, ο Ζοζέ Μουρίνιο δικαιούνταν να αποκαλεί τον εαυτό του «special one». Από τότε πέρασαν χρόνια, ήρθε το ποδόσφαιρο του Γκουαρντιόλα και του Κλοπ και πανηγυρισμοί σαν τον παραπάνω για τη νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Γιουνγκ Μπόις άρχισαν να σπανίζουν. Η ήττα από τη Λίβερπουλ με 3-1 στις 16 Δεκεμβρίου και η 6η θέση στη βαθμολογία έφεραν την απόλυση. Περασμένα μεγαλεία, Ζοζέ… – Μ.Κ.

Ο Κριστιάνο έχει νεύρα, Σότσι, Ρωσία, 30.6.18

Τρεις σερί κατακτήσεις του Τσάμπιονς Λιγκ σού δίνουν έναν αέρα ανωτερότητας, πώς να το κάνουμε. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας ωστόσο ο Κριστιάνο Ρονάλντο τα βρήκε μπαστούνια, όταν η Ουρουγουάη νίκησε την Πορτογαλία με 2-1 αποκλείοντάς την από τους 16 της διοργάνωσης. Και σαν καθωσπρέπει σταρ, ξέσπασε στον διαιτητή. – Μ.Κ.

Προεδρικοί πανηγυρισμοί, Μόσχα, 15.7.18

Με τις γροθιές σφιγμένες και τα χέρια ψηλά, ο φακός συνέλαβε τον Εμανουέλ Μακρόν να πανηγυρίζει εκστασιασμένος στα VIP του σταδίου «Λουζνίκι» στη ρωσική πρωτεύουσα. Ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου ανέδειξε νικήτρια την εθνική ομάδα της Γαλλίας. Για την ιστορία, οι Τρικολόρ κέρδισαν 4-2 τη μαχητική Κροατία. Σήμερα, βέβαια, ο γάλλος πρόεδρος έχει άλλου… χρώματος σκοτούρες (Βλέπε «κίτρινα γιλέκα»). – Ε.Β.

Αποστολή επετεύχθη! Πειραιάς, 13.12.18

Οσοι δεν έχουν γίνει ένα ευτυχισμένο κουβάρι στον αγωνιστκό χώρο και στις κερκίδες του γηπέδου
«Γ. Καραϊσκάκης» φωτογραφίζουν τον ηλεκτρονικό πίνακα: Ολυμπιακός – Μίλαν: 3 – 1. Με σοδειά 10 βαθμών στον 6ο όμιλο του UEFA Europa League και με το λυτρωτικό γκολ του Κώστα Φορτούνη στο 81ο λεπτό, οι Ερυθρόλευκοι έπαιξαν σαν μεγάλη ομάδα και απέκλεισαν τους φιλοξενούμενους «Ροσονέρι» εξασφαλίζοντας πανηγυρικά την πρόκριση στους 32 της διοργάνωσης. Επόμενος αντίπαλος η Ντιναμό Κιέβου στις 14 Φεβρουαρίου, ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Φωτιά στα κόκκινα. – Κ.Κ.

Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών, Ντόχα, Κατάρ, 2.11.18

Τελικά δεν ξέρει να χάνει. Τι και αν ο ώμος του ήταν λαβωμένος, τι και αν αμέσως μετά την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου χρυσού μεταλλίου του σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, αντί να πανηγυρίσει, μπήκε στο χειρουργείο; Ο Λευτέρης Πετρούνιας γύρισε από την Ντόχα νικητής, συντηρώντας τον μύθο και το αήττητο σερί του – επί δυόμισι χρόνια νικά σε όλους τους αγώνες στους οποίους έχει εμφανιστεί (εννέα χρυσά σε εννέα διοργανώσεις).  – Ε.Β.

Ο επεισοδιακός τελικός, Νέα Υόρκη, 8.9.18

Στην κρίσιμη αναμέτρηση του Αμερικανικού Οπεν όπου επικράτησε τελικά η Ναόμι Οσάκα, η Σερένα Γουίλιαμς έκλεψε την παράσταση εξαιτίας της έντονης διαμάχης της με τον πορτογάλο διαιτητή, Κάρλος Ράμος. Εκείνος θεώρησε ότι δέχεται οδηγίες από τον προπονητή της, εκείνη το αρνήθηκε, εκείνος της έκανε νέα επίπληξη όταν εκείνη έσπασε τη ρακέτα της μετά από ένα κακό σερβίς και, τέλος, την τιμώρησε με ένα γκέιμ όταν εκείνη τον αποκάλεσε «ψεύτη». Τελικά, κλήθηκε να καταβάλει και πρόστιμο ύψους 17.000 δολαρίων για παράβαση κανονισμών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης των ΗΠΑ. – Μαριλένα Αστραπέλλου

Giannis for MVP! Λος Αντζελες, 18.2.18

Το θηριώδες κάρφωμα από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στη διάρκεια του All-Star Game του ΝΒΑ τον περασμένο Φεβρουάριο είναι άλλη μία ωραία φάση σε έναν αγώνα που γίνεται για τη διασκέδαση παικτών και κοινού. Οι 26,7 πόντοι, τα 12,9 ριμπάουντ και οι 6,1 ασίστ όμως που επιδεικνύει στο πρώτο τρίμηνο της εφετινής περιόδου τον καθιστούν, σύμφωνα με τους συντάκτες του έγκυρου περιοδικού «Sports Illustrated», πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του Βραβείου Καλύτερου Παίκτη, μπροστά από κολοσσούς του αθλήματος όπως οι Λεμπρόν Τζέιμς και Τζέιμς Χάρντεν.  – Μ.Κ.

Στην κόψη του ξυραφιού Πιονγκτσάνγκ, Ν. Κορέα, 15.2.18

Οι ρώσοι αθλητές του καλλιτεχνικού πατινάζ Κριστίνα Αστάκοβα και Αλεξέι Ρογκόνοφ εκτελούν το ελεύθερο πρόγραμμά τους στην παγοδρομία ζευγαριών στο πλαίσιο των 32ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων PyeongChang 2018 της Νότιας Κορέας. Η φωτογραφία είναι του Αρη Μεσσήνη. – Μ.Α.

Ισορροπία στο νερό, Τζακάρτα, Ινδονησία, 29.8.18

Αθλήτριες συγχρονισμένης κολύμβησης της εθνικής ομάδας του Καζακστάν πραγματοποιούν την ομαδική ρουτίνα τους στο πλαίσιο των 18ων Ασιατικών Αγώνων, οι οποίοι είναι γνωστοί και ως Τζακάρτα Πάλεμπανγκ 2018, δεδομένου ότι φιλοξενήθηκαν στις δύο ινδονησιακές πόλεις. Οι αγώνες πραγματοποιούνται κάθε τέσσερα χρόνια και εφέτος συμπεριέλαβαν στη λίστα των αθλημάτων και τα video games, αν και χωρίς επίσημο χαρακτήρα ή μετάλλια.  – Μ.Α.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.