Το μίνι της Γκράντε Ντιτρόιτ, 31.8.18

Η εμφάνιση της μικροσκοπικής ποπ σταρ Αριάνα Γκράντε στην κηδεία της μεγάλης ντίβας της σόουλ Αρίθα Φράνκλιν δέχθηκε διάφορες επικρίσεις: κάποιοι θεώρησαν το μήκος της φούστας της ακατάλληλο για την περίσταση, ορισμένοι βρήκαν την ερμηνεία της στο τραγούδι «(You Make Me Feel Like) Α Natural Woman» επιφανειακή και μονοδιάστατη. Ο μόνος που δεν πτοήθηκε από τέτοιες λεπτομέρειες ήταν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον που τη χάζευε με βλέμμα θαυμασμού όση ώρα βρισκόταν στο οπτικό του πεδίο. Πρώτα βγαίνει η ψυχή… – Γ.Ν.

Και έζησαν αυτοί καλά; Κάστρο του Ουίνδσορ, 19.5.18

Πάει και ο τελευταίος περιζήτητος εργένης αυτού του κόσμου. Ο πρίγκιπας Χάρι ήλθε εις γάμου κοινωνίαν με την εκλεκτή της καρδιάς του, ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ, παρουσία  600 καλεσμένων και ενώπιον εκατομμυρίων τηλεθεατών. Σήμερα, οκτώ μήνες μετά, το ζευγάρι αναμένει το πρώτο του παιδί, ενώ τα δημοσιεύματα των βρετανικών ταμπλόιντ για τον αυταρχικό χαρακτήρα της νύφης πληθαίνουν. Αρτος και θεάματα. – Ε.Β.

Το τζάκετ είναι το μήνυμα Ουάσιγκτον, 21.6.18

Συνήθως επαινείται για το αλάνθαστο ενδυματολογικό της κριτήριο η Μελάνια Τραμπ. Οταν όμως επισκέφθηκε παιδιά μετανάστες που είχαν χωριστεί βίαια από τους γονείς τους και βρίσκονταν σε κέντρα κράτησης στο Τέξας φορώντας ένα τζάκετ που έγραφε με μεγάλα γράμματα στην πλάτη «Στ’ αλήθεια δεν με νοιάζει. Εσένα;» οι πιο πολλοί θεώρησαν την επιλογή της εντελώς ακατάλληλη. Ο σύζυγός της έγραψε στο Τwitter πως το μήνυμα απευθυνόταν στα Μέσα που διαδίδουν fake news, οι «New York Times» μίλησαν με μια πηγή στον Λευκό Οίκο που δήλωσε πως η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ ξεκαθάριζε τη θέση της όσον αφορά την κριτική που δέχεται ο σύζυγός της, ενώ η ίδια, διά της αντιπροσώπου της, διέψευσε όλες τις εκδοχές. Της άρεσε και το φόρεσε, end of story. – Γ.Ν.

Hello, Mr. President! Κολόμπους, ΗΠΑ, 24.8.18

Βρίσκεσαι σε νοσοκομείο παίδων στο Οχάιο και αναπάντεχα εμφανίζεται ο πρόεδρος των Ηνωμένων
Πολιτειών απέναντί σου. Πώς αντιδράς; Συνεχίζεις να ζωγραφίζεις, όπως το κοριτσάκι στα δεξιά,
ή παίρνεις μια στοχαστική στάση, όπως το αγοράκι στα αριστερά. Το πραγματικά δύσκολο καθήκον
έχει το κοριτσάκι στο κέντρο, η έκφραση του οποίου αγνοείται. Πιθανώς, βγάζει γλώσσα. – Μ.Κ.

Η Ανγκελα απηύδησε, Βρυξέλλες, 28.6.18

Ιδού η πραγματική αιτία που η Ανγκελα Μέρκελ πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την πολιτική: την έσκασαν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ στη συνάντηση κορυφής για το Brexit, τη μετανάστευση και τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης. Μετανάστες, χρέη, ευρώ, τι μου λέτε τώρα, σας βαρέθηκα όλους.
– Μ.Κ.

Το αστείο Στρασβούργο, 6.2.18

Πριν από μια πρωινή συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το βαρύγδουπο θέμα «Το μέλλον της Ευρώπης», ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ πλησιάζει στις μύτες των ποδιών τον απορροφημένο στην ανάγνωση επικεφαλής της διαπραγμάτευσης του Brexit Γκι Φερχόφστατ και του ανακατεύει τα μαλλιά (κατά τον προσφιλή του τρόπο). Ποιος είπε ότι στην ΕΕ δεν έχουν (γυμνασιακό) χιούμορ;
– Μ.Κ.

Βασίλισσες, Λονδίνο, 20.2.18

«Νεοφώτιστη» της πασαρέλας στη δέκατη δεκαετία της ζωής της, η Ελισάβετ Β’ βρέθηκε για πρώτη φορά στην πρώτη σειρά επίδειξης μόδας, στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου, για να επιθεωρήσει το show του 28χρονου Ρίτσαρντ Κουίν. Στον διπλανό… θώκο η chic βασίλισσα του πάγου Αννα Γουίντουρ, που πέρυσι ανακηρύχθηκε «Dame» από το παλάτι. Αμφότερες χάρισαν ένα ακριβοθώρητο μειδίαμα στον φακό, ουδεμία αποχωρίστηκε το αγαπημένο της signature item: η μία τα γάντια της, η άλλη τα σκούρα γυαλιά της. – Κατερίνα Κολιού

Μπαράκ και Μισέλ, Ουάσιγκτον, 12.2.18

Το Ιδρυμα Σμιθσόνιαν στην Ουάσιγκτον, προϋπολογισμού 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και αποδέκτης 30 εκατ. επισκεπτών ετησίως, διαθέτει τη μοναδική πλήρη συλλογή προεδρικών πορτρέτων που μπορεί να δει κάθε κοινός θνητός που δεν εισέρχεται στον Λευκό Οίκο για να θαυμάσει την κανονική. Το τρυφερό ενσταντανέ με το ζεύγος Ομπάμα πιασμένο χέρι-χέρι προέρχεται από την τελετή των αποκαλυπτηρίων των δικών τους, με την υπογραφή των ζωγράφων Κεχίντε Γουάλι (Μπαράκ) και Εϊμι Σέραλντ (Μισέλ). – Μ.Κ.