Στιγμές 2018 – Μόδα

Μόδα επί πάγου, Μιλάνο, 20.2.18

Ο οίκος χειμερινών ειδών πολυτελείας Moncler προσπέρασε τις παραδοσιακές πασαρέλες και παρουσίασε τη νέα συλλογή του (για την ακρίβεια, οκτώ νέες συλλογές) στην ιταλική πρωτεύουσα της μόδας με ένα παλλόμενο installation. Ντυμένα από κορυφής έως ονύχων με δημιουργίες του πανάκριβου brand που έχει την τιμητική του στα ski resorts των γειτονικών Αλπεων, τα μοντέλα ξεδίπλωσαν μια πολύχρωμη χορογραφία πάνω στο χιόνι που είχε μεταφερθεί ειδικά για την περίσταση σε μια αποθήκη στα προάστια του Μιλάνου. – Κ.Κ.

Model mom Παρίσι, 24.1.18

Η 30χρονη Κόκο Ρόσα και η δύο ετών Αϊονι Τζέιμς Κόνραν απέσπασαν θερμότερο χειροκρότημα και από τις εκκεντρικές δημιουργίες υψηλής ραπτικής του οίκου Jean Paul Gaultier για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2018. Με ασορτί δημιουργίες και κουαφίρ, μητέρα και κόρη έκαναν τη βόλτα τους στην πασαρέλα και απήλαυσαν φανερά κάθε στιγμή. Καθόλου φανερή πάντως δεν ήταν η φουσκωμένη κοιλιά του ακριβοπληρωμένου μοντέλου από τον Καναδά, που τρεις μήνες μετά έφερε στον κόσμο το δεύτερό της παιδί, ονόματι Αϊβερ.
– Κ.Κ.

Paris, je t’aime, Παρίσι, 25.9.18

Ηταν ένα show αντάξιο της ιστορίας του YSL. Η επίδειξη μόδας του οίκου Saint Laurent (όπως πλέον αποκαλείται) για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2019 υπήρξε άλλη μία θεαματική διαφήμιση του ανδρόγυνου στυλ και της Πόλης του Φωτός (by night). Στην επιμήκη υδάτινη πασαρέλα με τα λευκά φοινικόδεντρα που δημιουργήθηκε στην πλατεία Τροκαντερό με φόντο τον Αϊφελ, οι σκουροντυμένες Αμαζόνες του Αντονι Βακαρέλο διέδωσαν το μήνυμα της chic χειραφέτησης στα άνυδρα χρόνια του #MeToo. – Κ.Κ.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.