Η Ούρσουλα έριξε μια γρήγορη ματιά στους δείκτες του εντυπωσιακού, κατασκευασμένου από χρυσό και διαμάντια, ρολογιού του Patek Philippe. Οι δείκτες έδειχναν λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ. Το δημιούργημα του ιστορικού ελβετικού οίκου «έδενε» απόλυτα με το ροζ φόρεμα του Maison Margiella by John Galliano. Ενα ρολόι μοβ και μια τουαλέτα που την έκανε να μοιάζει με πραγματική star του Χόλιγουντ.  Η παιδική μου φίλη με μια ανάλογη δημιουργία του φημισμένου brand συναγωνίστηκε επάξια στο περίφημο Met Gala στη Νέα Υόρκη το φοβερό και τρομερό fashion icon Zendaya, όπως επίσης και την πληθωρική Κιμ Καρντάσιαν. Η Ούρσουλα φόρεσε τη συγκεκριμένη Haute Couture δημιουργία λίγα μόλις λεπτά πριν για να μου κάνει μια live παρουσίαση.

Ρούφηξα μια γουλιά από τη ροζ Chaurchill σαμπάνια μου. Τα σχόλιά μου δεν μπορούσαν παρά να είναι θριαμβευτικά. Ο εκκεντρικός Galliano, ο οποίος έχει περάσει από τους σημαντικότερους οίκους μόδας στον κόσμο (και τον Dior βέβαια), έκανε θριαμβευτική επιστροφή. Οι top προσωπικότητες στο gala, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, φορούσαν δικά του ρούχα. Η ροζ τουαλέτα της Ούρσουλα «συμπληρωνόταν» με τα top earrings του οίκου Lugano Diamonds. Tα pink and yellow diamonds χάριζαν ένα υπέροχο φως στο πρόσωπό της. Τα πόδια της όμως ήταν γυμνά καθώς τα λεπτεπίλεπτα, χειροποίητα δωδεκάποντα πέδιλά της ξεχάστηκαν στο πολυτελές διαμέρισμα της Park Avenue, στο πολυαγαπημένο της Big Apple.

Ροζ διαμάντια Αrgyle

Απλωσα το χέρι μου και άγγιξα το πανάκριβο σιφόν της τουαλέτας. Η Ούρσουλα κάποια στιγμή, και ενώ είχε καταναλώσει αρκετά ποτήρια σαμπάνιας, μου αποκάλυψε την τιμή του φορέματος. Οι αριθμοί ζαλίζουν. Τα μηδενικά είναι ατέλειωτα my dear, όπως θα έλεγε γνωστός έλληνας επιχειρηματίας και κορυφαίος συλλέκτης, ο οποίος διαθέτει ένα από τα ακριβότερα διαμερίσματα στο Μανχάταν. Ο ίδιος θα ξόδευε ένα τέτοιο ποσό για να αγοράσει έναν μικρό πίνακα ή μικρογλυπτό (δεν μιλάμε βέβαια για τα τεράστιου μεγέθους έργα των Koons, Kiefer, Gaugin, Renoir που «κρύβει» στο νεοϋορκέζικο διαμέρισμά του αλλά και στο αθηναϊκό mansion), δεν θα επέτρεπε όμως ποτέ στη σύζυγό του να αποκτήσει ένα τέτοιο evening gown. Είμαι σίγουρη ότι θεωρεί τέτοιου είδους στυλιστικές επιλογές «χαμένα λεφτά».

Ατυχίες με πανάκριβα σανδάλια…

Η τέχνη είναι μια εξαιρετική επένδυση, τα ρούχα ύστερα από λίγο καιρό δεν αξίζουν τίποτα, έλεγε κάποιο απόγευμα απολαμβάνοντας το γεύμα στο Four Seasons. Το κουδούνισμα του τηλεφώνου διέκοψε την ησυχία που επικρατούσε στη βίλα «Ροζ Ορτανσία». Τα αφτιά από ροζ διαμάντια στην περίτεχνη θήκη του κινητού άρχισαν να κινούνται ρυθμικά. Η Εσθήρ στην άλλη γραμμή μάς εξηγούσε πώς έπεσε στα Ματογιάννια, δημιουργώντας «αντιαισθητικά» τεράστια μαύρα σημάδια από το χτύπημα στα καλλίγραμμα πόδια της. Η Ούρσουλα χαμογέλασε ειρωνικά!

«Μα όταν όλα σε προειδοποιούν ότι θα βρέξει δυνατά στη Μύκονο, δεν κατεβαίνεις, γλυκιά μου, στα… κακοτράχαλα Ματογιάννια με σανδαλάκια Hermes! Πάλι καλά που δεν έπαθες κάτι χειρότερο» σφύριξε μέσα από τα δόντια της. Πτωχή μου, άτυχη Εσθήρ. Το περασμένο καλοκαίρι, όταν «άνοιξε» το… περίφημο αποχετευτικό σύστημα της κοσμοπολίτικης νήσου, τα λύματα «έπνιξαν» τα Gucci (τότε) σανδάλια της. Είμαι σίγουρη ότι την επόμενη φορά θα κυκλοφορεί με πλαστικές σαγιονάρες ή τις παντόφλες τής ολίγον «σφιχτής» grandmother Γερτρούδης…

Η Mykonos με βροχή και η θεά Αφροδίτη

Τα φορέματα στο δυνατό φύσημα του ανέμου σηκώνονταν ψηλά. Οσες από τις κυρίες και δεσποινίδες είχαν φροντίσει να φοράνε μέσα από τα φορέματα τα trendy, περίτεχνα bodies… στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, καθώς τα κατάλευκα δημοφιλή στενά ήταν γεμάτα από κόσμο γνωστό που δεν σταματούσε να σχολιάζει. Οι νεαρές, καλλίγραμμες κοπέλες δεν είχαν κανένα πρόβλημα ακόμα και αν αυτός ο δυνατός Mykonian άνεμος ανέβαζε τα γεμάτα λουλούδια σούπερ μίνι φορέματα μέχρι τον λαιμό. Καλογυμνασμένα σώματα, δέρμα σφιχτό, οπίσθια που μερικές φορές θύμιζαν αυτά της Ιρίνα Σάικ μέσα από ένα διάφανο φόρεμα γεμάτο με αυθεντικά κρύσταλλα.

H Iρίνα Σάικ στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης την περασμένη Δευτέρα.

Η Μύκονος, παρά τις προβλέψεις εκείνων που υποστήριζαν ότι δεν θα έχει κόσμο, ήταν πραγματικά φίσκα. Οι πάντες βρίσκονταν εκεί, στο κατάλευκο νησί που έμοιαζε όμορφο, έστω και αν τις ημέρες του Πάσχα το χτύπησαν αλύπητα οι βροχές και οι άνεμοι. Οι κύριοι και κυρίες κατέληγαν για φαγητό στο Κατρίν (καινούργιο, με διαζώματα), όσοι είχαν φροντίσει να κλείσουν έγκαιρα τραπέζι απολάμβαναν την περιποίηση των ανθρώπων του Nammos.

Η Εσθήρ, η οποία διαθέτει μια από τις πλέον θεαματικές βίλες στα προάστια της Μυκόνου, έλεγε ότι του χρόνου θα ανοίξουν στο νησί τρεις διεθνούς φήμης ξενοδοχειακές μονάδες. Τελικά όλα δείχνουν ότι οι επιχειρηματίες πίσω από το Four Seasons, το One & Only, το Aman επιθυμούν να επενδύουν «τρελά» στην Ελλάδα και την παρεξηγημένη τα δύο τελευταία χρόνια Mykonos.

Aρκετά πιο μακριά, στην Κύπρο και στην πλέον αγαπημένη (κοσμοπολίτικη και θορυβώδη) Λεμεσό, ο καιρός ήταν μουντός, δεν έριξε όμως τους… τόνους νερού που έκαναν τους Mykonian περιστερώνες να μοιάζουν τόσο, μα τόσο μελαγχολικοί. Παρέες Ελλήνων είχαν κατέβει στην πάντα όμορφη Μεγαλόνησο για να δουν φίλους ή να δώσουν το «παρών» σε κοινωνικά γεγονότα. Το Nammos της Λεμεσού είναι πάντα φιλικό, cozy γιατί μοιάζει με το «πρώτο» της Μυκόνου.

Εκεί πραγματοποιήθηκε η βάπτιση του ανιψιού γνωστού επιχειρηματία που ασχολείται με τις κατασκευές και την εστίαση και διασκέδαση σε υψηλά επίπεδα. Φίλος της Ούρσουλα, που κατοικεί μόνιμα στη Λεμεσό, της έλεγε ότι ναι μεν οι Ρώσοι παραμένουν, οι Ισραηλινοί όμως αυξάνονται και πληθύνονται. Not bad! Η θεά Αφροδίτη είναι πάντα εκεί. Θελκτική, γοητευτική μέσα σε ένα τιρκουάζ σύννεφο!

Tι Γκστάαντ, τι… Ορνός!

Ορνός/ Φωτ.: Shutterstock

Η Ούρσουλα ετοιμάζεται και εκείνη να επισκεφθεί για λίγες ημέρες τη Μύκονο. Ο αγαπημένος της διάσημος αμερικανός fashion designer Τόμι Χίλφιγκερ (μοιράζονται το ίδιο building στο Μανχάταν) ετοιμάζεται στις αρχές Ιουνίου να πετάξει στο νησί του Αιγαίου. Η στενή μου φίλη επιθυμεί να τον «ξεναγήσει» από το κέντρο της πόλης με τα καινούργια αλλά και κλασικά εστιατόρια και exclusive boutiques μέχρι τα αστραφτερά beach bars σε δημοφιλείς παραλίες.

Πληροφορούμαι ότι στο νησί (πολλοί του έχουν «κολλήσει» την ταμπέλα ότι δεν έχει κάτι από «κουλτούρα» και υψηλού επιπέδου πολιτισμό) φιλοξένησε τις ημέρες των εορτών ελβετούς επιχειρηματίες που το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μένουν στο Γκστάαντ αλλά και μεγαλοστελέχη του Christies και του Sotheby’s. Υπήρξαν και άνθρωποι από τη Νέα Υόρκη που εργάζονται σε διεθνή μουσεία, με το κάλεσμα στην οικία Κατσαούνη να είναι το καλύτερο από όλα στο νησί. Το νέο σπίτι επιχειρηματικής οικογένειας που ασχολείται με το έτοιμο ένδυμα είναι λαμπερό με το «touch» διακοσμήτριας πασίγνωστου ξενοδοχειακού συγκροτήματος στον Ορνό.