Το 2019 είναι μια χρονιά πολύ καλή, από άποψη ποιότητας, για το ελληνικό κρασί. Αυτό δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, αυτό είπαν στο «Βήμα» οι παραγωγοί με τους οποίους μιλήσαμε. Ο κ. Στέλιος Μπουτάρης μάλιστα, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, τη χαρακτηρίζει «χρονιά της δεκαετίας», ενώ ο κ. Νίκος Δουλουφάκης, πρόεδρος του Δικτύου Wines of Crete, υποστηρίζει ότι είναι μέσα στις πέντε καλύτερες χρονιές από τις 23 που ο ίδιος έχει κάνει κρασί. Κι αυτό, όπως μας είπε, για τρεις λόγους: «Πρώτον, όλον τον χειμώνα έκανε πολλές βροχές, η γη ήπιε αρκετό νερό και τα αμπέλια είχαν ομαλή βλάστηση. Δεύτερον, το καλοκαίρι ήταν πολύ δροσερό. Και, τρίτον, κατά τη διάρκεια του τρύγου δεν έβρεξε καθόλου».

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη
συνδρομή;

Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Θέλετε να γίνετε συνδρομητής;

Μπορείτε να αποκτήσετε την συνδρομή σας από εδω