Το 17% της τροφής μας καταλήγει στα σκουπίδια

Ξοδεύουμε χρήματα και περιβαλλοντικούς πόρους για να παράγουμε κάτι που πετάμε – Αν η σπατάλη τροφίμων, παγκόσμια, ήτανχώρα, θα ήταν η 3η πιο ρυπογόνος σε παραγωγή εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στον κόσμο, μετά την Κίνα και τις ΗΠΑ!

Εννιακόσια τριάντα ένα εκατομμύρια τόνοι τροφίμων οδηγήθηκαν το 2019 στα σκουπίδια, σύμφωνα με εκτίμηση πρόσφατης μελέτης του ΟΗΕ! Με άλλα λόγια, το 17% της τροφής μας καταλήγει στα σκουπίδια! Τα περισσότερα από αυτά (61%) είναι οικιακά, το 26% παρήγαγε η βιομηχανία τροφίμων και το 13% το λιανεμπόριο. Αναζητώντας τη χώρα μας στους αναλυτικούς πίνακες, διαπιστώνει κανείς ότι κατατάσσεται 3η στον κόσμο (με 142 κιλά τροφίμων ανά κάτοικο ετησίως) μετά τη Νιγηρία και τη Ρουάντα (189 κιλά και 164 κιλά ετησίως ανά κάτοικο αντίστοιχα)!

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη συνδρομή;Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.