Πρόσφατα και μια άλλη γλυκαντική ουσία, η ερυθριτόλη, μπήκε στο «μικροσκόπιο» των ειδικών. Και αυτό γιατί μελέτη που ανήκει σε ειδικούς του Κέντρου για την Καρδιαγγειακή Πρόληψη και Διάγνωση στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Lerner της Κλινικής Cleveland και η οποία δημοσιεύθηκε στην έγκριτη επιθεώρηση «Nature Medicine» συνδέει την ερυθριτόλη με αυξημένο κίνδυνο θρομβώσεων, καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου και θανάτου. Οπως μάλιστα ανέφερε πρόσφατα σε ξένα ΜΜΕ ο βασικός συγγραφέας της μελέτης, δρ Στάνλεϊ Χέιζεν, «το μέγεθος του κινδύνου που προέκυψε δεν ήταν μέτριο». Βέβαια, ως σήμερα δεν έχει καθοριστεί κάποιο ανώτατο επιτρεπτό όριο πρόσληψης ερυθριτόλης από την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (ΕFSA) ή από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), καθώς οι δύο αρμόδιες αρχές κατηγοριοποιούν την ερυθριτόλη ως ασφαλή σε γενικό πλαίσιο.
Και η ερυθριτόλη στο «μικροσκόπιο»
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.