Η ασπαρτάμη κατατάχθηκε επισήμως στη λίστα με τους δυνητικά καρκινογόνους παράγοντες, εν τούτοις κρίνεται ασφαλής όταν καταναλώνεται σε συγκεκριμένες ποσότητες. Ετσι, συνοψίζεται η πολυαναμενόμενη απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την τεχνητή ουσία που χαρίζει γλυκιά γεύση σε τουλάχιστον 6.000 προϊόντα – από τσίχλες και αναψυκτικά έως οδοντόπαστες και αντιβηχικά σιρόπια.
Η απόφαση αυτή «κλείδωσε» μετά την αξιολόγηση των δεδομένων από δύο ξεχωριστές ομάδες ειδικών του Οργανισμού. Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη ομάδα εξέτασε αν υπάρχουν αποδείξεις ότι η ασπαρτάμη είναι πιθανώς επικίνδυνη και η δεύτερη αξιολόγησε τον πραγματικό κίνδυνο που διατρέχουν οι καταναλωτές από τη χρήση αυτής της ουσίας.
Περιεχόμενο για συνδρομητές
Έχετε ήδη συνδρομή;Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω
Είσοδος