Η κρητική διατροφή σε πρώτο… πιάτο

Το τριήμερο εκδηλώσεων με επίκεντρο την Επισκοπή του Δήμου Χερσονήσου έχει σκοπό την ανάδειξη προϊόντων του νησιού, την παρουσίαση της γαστρονομικής διαδρομής της περιοχής και τη δικτύωση των τοπικών συστημάτων

Η κρητική διατροφή έχει δεχθεί τα εγκώμια της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας ως το ιδανικότερο μοντέλο μεσογειακής διατροφής που χαρίζει καλή υγεία και μακροζωία. Τι εννοούμε όμως κρητική διατροφή; Πρόκειται μόνο για συνταγές ή παράλληλα είναι και όλο το παραγωγικό σύστημα που γεννά τις πρώτες ύλες; Θα κατατάσσαμε, για παράδειγμα, στην κρητική διατροφή έναν τραχανά ο οποίος έχει φτιαχτεί μεν με την παραδοσιακή συνταγή, αλλά στις πρώτες του ύλες περιλαμβάνεται και γάλα από εισαγόμενα ζώα που τρέφονται με τριφύλλι Βουλγαρίας και σιτάρι Ουκρανίας ή Ινδίας;

 

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη συνδρομή;Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.