Αλλοδαπή μαφία: Φως σε 5 «συμβόλαια θανάτου» μέσω… Ολλανδίας

Τα νέα στοιχεία για φονικές επιθέσεις αλλοδαπών κακοποιών στη χώρα μας από την αποκρυπτογράφηση της πλατφόρμας Sky ECC

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τους δράστες και την οργάνωση πέντε τουλάχιστον «συμβολαίων θανάτου» της αλβανικής μαφίας – και όχι μόνο – στην Ελλάδα, τη δράση ποινικών από την ίδια χώρα στην Αθήνα αλλά και στη Μύκονο, τη Σαντορίνη και την Κρήτη αλλά και τις ύποπτες διασυνδέσεις τους με αστυνομικούς έχουν σταλεί τις τελευταίες εβδομάδες από την Ολλανδία και το Βέλγιο στην ΕΛ.ΑΣ.! Κι όλα αυτά μετά το σοκ που έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη το αιματοκύλισμα από αδίστακτους αλλοδαπούς κακοποιούς στο Γκάζι, με τους εν ψυχρώ πυροβολισμούς για ασήμαντη αφορμή εναντίον τριών νεαρών.

Ετσι, ούτε μία, ούτε δύο είναι οι ξένες μαφίες που δρουν στη χώρα μας, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Ασφάλεια Αττικής και τα οποία προέρχονται από την αποκρυπτογράφηση ανταλλαγής εκατοντάδων χιλιάδων μηνυμάτων και φωτογραφιών μέσω της «πλατφόρμας-ασφαλείας» Sky ECC που χρησιμοποιούσαν μέχρι και το 2021 μαζικά 171.000 ύποπτοι σε όλη την Ευρώπη, την Αμερική κ.λπ.

Τα στοιχεία και οι 40 φάκελοι μέσω Europol

Από αυτούς, περίπου οι 3.000-4.000 βρίσκονται στην Ελλάδα. Ανάμεσα στις δολοφονίες αυτές στις οποίες ρίχνει τώρα φως η αστυνομική έρευνα περιλαμβάνονται τουλάχιστον τρεις εγκληματικές ενέργειες στο κέντρο της Αθήνας και στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά με θύματα Αλβανούς, αλλά κι εκείνες σέρβων και μαυροβούνιων ποινικών στη Βάρη και στην Κέρκυρα.

Στο υλικό που έχει συγκεντρωθεί μάλιστα φαίνεται η επίδειξη όπλων των δραστών, φωτογραφίες των δολοφονημένων, ανταλλάσσονται SMS για την πληρωμή των εκτελεστών κ.λπ.

Για την έρευνα των παραπάνω, έλληνες αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής ταξίδεψαν τις τελευταίες εβδομάδες μυστικά σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες για να παραλάβουν και να επεξεργασθούν τα σχετικά κρίσιμα στοιχεία, ενώ έχουν σταλεί ούτε λίγο ούτε πολύ 40 φάκελοι με στοιχεία στη χώρα μας μέσω του διαύλου της Europol.

Επιπλέον «γέφυρα» παραλαβής αυτών των δεδομένων φαίνεται να έχει δημιουργηθεί από το περασμένο καλοκαίρι από την αρμόδια εισαγγελέα για το οργανωμένο έγκλημα κυρία Σταματίνα Περιμένη. Από την έρευνα αυτή η ΕΛ.ΑΣ. περιμένει την εξιχνίαση δολοφονιών του οργανωμένου εγκλήματος που παρέμεναν δισεπίλυτος γρίφος επί σειρά ετών, όπως και το να διαπιστώσει ποιο είναι το παιγνίδι εγκληματικών συμφερόντων στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε διάφορα τουριστικά νησιά του Αιγαίου.

Πώς δημιουργήθηκε το δίκτυο Sky ECC

Το Sky ECC ήταν μια συνδρομητική κρυπτογραφημένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων και επικοινωνίας που δημιουργήθηκε από την εταιρεία Sky Global με κύρια έδρα στον Καναδά και στόχο να προσελκύσει πελατεία ποινικών, αφού έδινε πλήρεις εγγυήσεις ότι δεν υπάρχει δυνατότητα παγίδευσής του από τις αρχές ασφαλείας.

Μάλιστα, εκτός από την ηλεκτρονική κρυπτογράφηση των δεδομένων που ανταλλάσσονταν υπήρχε η δυνατότητα απόκρυψης του στίγματος του κινητού των χρηστών, απενεργοποίηση και αφαίρεση των καμερών και των μικροφώνων από τις συσκευές κ.λπ. Ακόμη, η εν λόγω πλατφόρμα έδινε διαβεβαιώσεις ότι τα μηνύματα που είναι αποθηκευμένα στις συσκευές της μπορούν και θα διαγραφούν εξ αποστάσεως από την ίδια την εταιρεία, εάν η συσκευή κατασχεθεί από τις αρχές επιβολής του νόμου ή παραβιαστεί με άλλο τρόπο!

Επιπρόσθετα, οι εν λόγω συσκευές είχαν και ειδικό κουμπί αυτόματης διαγραφής στοιχείων από τα κινητά σε περίπτωση αστυνομικής επιχείρησης σε βάρος των κατόχων τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι υπεύθυνοι αυτού του δικτύου μυστικών επικοινωνιών των παρανόμων είχαν ορίσει αμοιβή 3,2 εκατομμυρίων ευρώ σε όποιον κατόρθωνε να «σπάσει» την κρυπτογράφησή του.

Ομως, το 2021 έγινε επιδρομή των βελγικών κι ολλανδικών αρχών στα γραφεία της Sky Global και εκεί εντοπίστηκαν στην κεντρική βάση της – πριν υποστεί την αυτόματη διαγραφή – τα εκατοντάδες χιλιάδες μηνύματα κι άλλα δεδομένα που αντήλλασσε για πολλούς μήνες το οργανωμένο έγκλημα σε όλο τον κόσμο! Επιπλέον ο επικεφαλής της  Sky Global κατηγορήθηκε για το στήσιμο του παραπάνω συστήματος, για να διευκολύνει το οργανωμένο έγκλημα, να υποβοηθήσει το ξέπλυμα χρήματος με κρυπτονομίσματα κ.λπ.

Σύμφωνα με την αρχική εικόνα που είχε δημιουργηθεί, η εν λόγω πλατφόρμα χρησιμοποιείτο από πολυεθνικά κυκλώματα διακίνησης κοκαΐνης, ηρωίνης, μεθαμφεταμινών κ.λπ. από τη Νότια Αμερική, από την Ασία κ.λπ. με προορισμό την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και άλλες χώρες. Για αυτόν τον λόγο, οι πρώτοι διαχειριστές του υλικού που συγκεντρώθηκε ήταν υπηρεσίες δίωξης ναρκωτικών σε όλον τον κόσμο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν 1.400 άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση για ανάκριση στο Βέλγιο και 511 φάκελοι ποινικών υποθέσεων διακίνησης ναρκωτικών ανοίχθηκαν και ενημερώθηκαν από τα στοιχεία του Sky ECC.

Ακόμη, με βάση αυτά τα στοιχεία η δραστήρια Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής είχε προχωρήσει προ μερικών μηνών στη σύλληψη στη Γλυφάδα ενός 52χρονου «κτηματομεσίτη» με καταγωγή από τη Νότια Αλβανία ως αρχηγός διεθνούς «παρατράπεζας» ναρκοεμπόρων που είχε διακινήσει περίπου 250.000.000 ευρώ μέσα σε 10 μήνες και ο οποίος ήταν μέχρι τότε παντελώς «άγνωστος» στις ελληνικές αρχές. Ακόμη τουλάχιστον 7-8 νέοι φάκελοι έχουν ανοιχθεί για κυκλώματα διακίνησης κοκαΐνης στη χώρα μας που μέχρι τώρα δεν είχαν ανιχνευθεί. Με χιλιάδες νέα πρόσωπα να μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» των αρχών λόγω των νέων δεδομένων από το Sky ECC.

ΑΠΟ ΤΑ ΣΕΠΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΙΚΑΙΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα SMS, οι φωτογραφίες και οι συνομιλίες για τις δολοφονίες

Από τις αστυνομικές αρχές γρήγορα διαπιστώθηκε ότι το σύστημα κρυπτογράφησης μηνυμάτων σχετίζεται και με άγριες εν ψυχρώ δολοφονίες σε όλη την Ευρώπη. Ετσι το τελευταίο διάστημα έχει καταγραφεί ότι την εν λόγω πλατφόρμα χρησιμοποιούσαν και εκατοντάδες αλλοδαποί στην Ελλάδα, κυρίως αλβανικής καταγωγής – συνολικά σε όλο τον κόσμο υπήρχαν 17.000 αλβανοί χρήστες του Sky ECC – που είχαν συμμετοχή σε διακίνηση ναρκωτικών, τοπικής όμως εμβέλειας.

Αρκετοί δε από τους οποίους εμπλέκονται σε φονικές διαμάχες στη χώρα μας, που σχετίζονται και πάλι κυρίως με «εκκρεμότητες» από διακίνηση ναρκωτικών εντός της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής έχει αντλήσει μέσω του συστήματος αποκρυπτογράφησης στοιχεία για μια σειρά από συμβόλαια θανάτου στη χώρα μας. Κι ανάμεσα σε αυτά, τις δολοφονίες – κυρίως εντός του 2021 – ενός 32χρονου Αλβανού σε καφετέρια στα Σεπόλια (είχαν προηγηθεί τρεις απόπειρες εναντίον του), ενός 39χρονου Αλβανού σε καφετέρια στον Αγιο Παύλο, τον βαρύ τραυματισμό 34χρονου αλβανού ποινικού στη γέφυρα Καλυφτάκη και το «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος 35χρονου Αλβανού σε πρατήριο καυσίμων στη Νίκαια.

Ακόμη, στοιχεία αντλούνται για τις δολοφονίες – εντός του 2020 –τεσσάρων αλλοδαπών από την πρώην Γιουγκοσλαβία σε ταβέρνα στη Βάρη και σε νοικιασμένη βίλα στον Χαλικούνα στην Κέρκυρα.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν πλέον στην κατοχή του SMS και φωτογραφίες μεταξύ δραστών και οργανωτών των εν λόγω δολοφονιών. Κι άλλες κρίσιμες συνομιλίες.

Στη διάθεσή τους δεν είναι τα ονόματα των πραγματικών κατόχων των κρυπτογραφημένων κινητών, όμως γίνεται σύγκριση των δεδομένων που υπήρχαν ήδη στην ΕΛ.ΑΣ. από την ανάλυση των συγκεκριμένων δολοφονικών επιθέσεων κι από τη δράση της αλβανικής μαφίας. Κάτι που οδηγεί σε περαιτέρω ταυτοποιήσεις…

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.