Η πολυσυζητημένη υπόθεση της καταγγελίας βιασμού από 24χρονη πριν από έναν χρόνο σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι στη Θεσσαλονίκη φαίνεται να οδηγεί ξαφνικά τις διωκτικές και δικαστικές αρχές σε ύποπτο κύκλωμα με τεράστιες αμοιβές «πληροφοριοδοτών» για φορτία κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική! Με πρωταγωνιστές αυτής της… θυγατρικής υπόθεσης να εμφανίζονται πρώην και νυν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αλλά και ιδιώτες, κάτι που προκαλεί αναστάτωση στο εσωτερικό των αρχών ασφαλείας αλλά και σε ξένες διωκτικές αρχές.
Συναλλαγές με τα κονδύλια της αμερικανικής DEA
Έτσι, οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση (διαπιστώθηκε δικαστικά ότι δεν ευσταθούσαν) της Γεωργίας Μπ. σε κεντρικό ξενοδοχείο της συμπρωτεύουσας, οι οποίες προκάλεσαν πέρυσι τη συγκίνηση της κοινής γνώμης, όπως και τα δεδομένα από «ενδοϋπηρεσιακή διαμάχη» αστυνομικών, αποκτούν ξαφνικά μιαν άλλη διάσταση. Στην πορεία της έρευνας φαίνεται ότι δείχνουν στις ελεγκτικές αρχές σύνθετα συστήματα ύποπτων ενεργειών και συναλλαγών ιδιωτών και αξιωματούχων και με κονδύλια της αμερικανικής υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών DEA!
Τα παραπάνω αποτελούν μια ιδιόμορφη εξέλιξη που ανατρέπει τα δεδομένα. Με την έρευνα για το πάρτι σε σουίτα του ξενοδοχείου και όσα ακολούθησαν με τον ξυλοδαρμό κοσμικών να αποκτά – όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής» – μια εντυπωσιακή νέα τροπή. Και αυτό με την ανάδειξη τυχόν παρανομιών ατόμων που πρωτοστάτησαν στη στήριξη της καταγγελίας του υποτιθέμενου βιασμού, και όσες σχετικές επιθέσεις ακολούθησαν. Για την απρόοπτη αυτή εξέλιξη έχουν ενημερωθεί και ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.
Όλα ξεκίνησαν από τις καταγγελίες για έναν βιασμό
Από την πλευρά της, η 24χρονη φαίνεται ότι δεν γνωρίζει τίποτα για την προέκταση των καταγγελιών της και την τροπή που πήραν αυτές. Και σίγουρα όχι τους συνδυασμούς ατόμων, γεγονότων ή επιλογών που έγιναν τις επόμενες ημέρες από το περίφημο πάρτι στην Θεσσαλονίκη. Όλα αυτά έχουν προκαλέσει την ανάμειξη στο θέμα και την ενεργοποίηση όχι μόνο των δικαστικών λειτουργών αλλά και της Επιτροπής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που εξετάζει λογαριασμούς ατόμων, ύποπτες εταιρείες, ακίνητα κ.λπ.
Ποια είναι όμως τα πραγματικά περιστατικά αυτής της κρίσιμης έρευνας των Αρχών που αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής»;
Όλα ξεκίνησαν μετά τις καταγγελίες της 24χρονης ότι κακοποιήθηκε από γόνους επιχειρηματιών – ύστερα από τη χορήγηση «ναρκωτικής ουσίας» – στη διάρκεια πρωτοχρονιάτικου πάρτι το 2022 σε σουίτα ξενοδοχείου. Ωστόσο, από την πρώτη φάση των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. και στη συνέχεια των δικαστικών αρχών, διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν τεράστια κενά στην αφήγησή της, η οποία διαψεύστηκε από τις καταθέσεις τουλάχιστον δέκα μαρτύρων, αλλά και από τα πορίσματα ιατροδικαστικών εξετάσεων, όπου δεν διαπίστωναν τη χορήγηση υπνωτικής ουσίας όπως διατεινόταν η 24χρονη. Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. εστιάστηκε σε δεύτερη φάση στις κακοποιήσεις διοργανωτή του πάρτι και σε άλλες ενέργειες στο παρασκήνιο των καταγγελιών της Γεωργίας Μπ., στις οποίες φαίνεται να πρωτοστατούν δύο ιδιώτες (ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στη συμπρωτεύουσα και ένας συνεργάτης του). Ενας εκ των ιδιωτών αυτών είχε κατηγορηθεί για ξυλοδαρμούς επιχειρηματιών, για απάτες σε βάρος εμπόρων με χρήση εικονικών εταιρειών, κ.λπ.
Το θύμα της επίθεσης φέρεται να χτυπήθηκε… τιμωρητικά για τον υποτιθέμενο βιασμό αρχικά στο τζιπ του επιχειρηματία και ακολούθως σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη από κουκουλοφόρους οι οποίοι είχαν παρουσιαστεί ως αστυνομικοί υπηρεσίας στη Βόρεια Ελλάδα που ασχολούνται με τα «κυκλώματα της νύχτας». Διευθυντικό στέλεχος αυτής της υπηρεσίας είχε μετακινηθεί προσφάτως από το πόστο του, κάτι που μπορεί να σχετίζεται με τον προαναφερόμενο ξυλοδαρμό.
Η άρση απορρήτου συνομιλιών και η νέα εικόνα
Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στην άρση απορρήτου των συνομιλιών που είχαν οι δράστες των ξυλοδαρμών και φαίνεται να ανακάλυψε πλήθος ύποπτων συζητήσεων. Ορισμένες από αυτές αφορούν το παρασκήνιο της υπόθεσης του βιασμού και της «διπλής» κακοποίησης του νεαρού κοσμικού, όπως και συνεννοήσεις για την επικοινωνιακή διαχείριση των θεμάτων αυτών, ώστε να δημιουργηθεί η βεβαιότητα στην κοινή γνώμη ότι η καταγγελία του βιασμού ήταν αληθής. Επιπλέον υπάρχουν συνομιλίες που αφορούν τον τρόπο που μπορεί να επηρεαστεί η αστυνομική έρευνα αλλά και να υπάρξουν ευνοϊκές καταθέσεις σε άλλες δίκες όπου είναι κατηγορούμενα τα ίδια άτομα.
Στη συνέχεια αυτής της έρευνας και σε συνδυασμό και με παλαιότερες έγγραφες αναφορές, φαίνεται να αναδείχθηκαν ευρήματα που συνδέουν ιδιώτες από την υπόθεση του υποτιθέμενου βιασμού της Γεωργίας Μπ. με τις αμοιβές πληροφοριοδοτών για φορτία ναρκωτικών ουσιών τα οποία φτάνουν στη χώρα μας – και κυρίως στη Θεσσαλονίκη – από το εξωτερικό. Οι αμοιβές που αφορούν μεγάλα χρηματικά φέρεται να δίνονται από την αμερικανική DEA που επιχειρεί να εξαρθρώσει πολυεθνικά κυκλώματα ναρκωτικών σε όλον τον κόσμο.
1.000 ευρώ αμοιβή στο κιλό κοκαΐνης που εντοπίζεται
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο των ίδιων αναζητήσεων για τις κακοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη υπήρχαν αναφορές μέχρι και για «1.000 ευρώ αμοιβή στο κιλό κοκαΐνης που εντοπίζεται». Με σαφείς ενδείξεις ωστόσο ότι αυτές οι πληρωμές χρηματικών ποσών δεν αφορούσαν τις περισσότερες φορές «πραγματικές» πληροφορίες, αλλά επρόκειτο για ένα τρικ ενστόλων και ιδιωτών.
Τι ακριβώς συνέβαινε; Όταν οι αστυνομικές υπηρεσίες εντόπιζαν ποσότητες ναρκωτικών από διάφορα στοιχεία που διέθεταν, απέδιδαν την «επιτυχία» σε υποτιθέμενες πληροφορίες που έδινε κάποιος συγκεκριμένος ιδιώτης, ο οποίος όμως ήταν σε πολυετή εργασία με τους «πονηρούς» αστυνομικούς. Με τον τρόπο αυτόν, ο ιδιώτης έφτανε να αναγορεύεται βοηθός των υπηρεσιών, δίνοντας κρίσιμες ενημερώσεις για διακίνηση ναρκωτικών και λαμβάνοντας χρηματικά ποσά για τη βοήθειά του. Και ακολούθως να τα μοιράζεται με πρώην και νυν αξιωματικούς που συμμετείχαν στη μεθόδευση του «εικονικού – κατασκευασμένου πληροφοριοδότη» ο οποίος λειτουργούσε ως παραλήπτης και διανομέας των ποσών που μπορεί να έδινε η DEA.
Διενέξεις και μηνύσεις
Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που είναι στη διάθεση του «Βήματος», στο εσωτερικό των εμπλεκόμενων αστυνομικών υπηρεσιών υπήρξαν προ μερικών μηνών διενέξεις που οδήγησαν σε σωρεία καταγγελιών και μηνύσεων. Και μάλιστα αρκετές από αυτές αφορούσαν το ίδιο θέμα με τους… μόνιμους πληροφοριοδότες επί παντός επιστητού. Με ενστόλους να κατηγορούνται για σχέσεις με ύποπτα κυκλώματα και άλλους να αναφέρουν ότι «έχουν υποχρεωθεί από συναδέλφους τους να συνεργάζονται με απόστρατους αξιωματικούς που έχουν σχέσεις με την DEA ώστε να ελέγχονται τα πάντα αναφορικά με τη διακίνηση ναρκωτικών τουλάχιστον στη Βόρεια Ελλάδα. Δηλαδή ποιοι θα συλλαμβάνονται και ποιοι όχι. Καθώς και ποιοι πληροφοριοδότες θα πληρώνονται και ποιοι όχι».
Έλεγχος στα «πόθεν έσχες»
Καταγγελίες φαίνεται ότι ενεργοποίησαν τις υπηρεσίες εσωτερικού ελέγχου της ΕΛ.ΑΣ., κάτι που οδήγησε στην εξέταση των «πόθεν έσχες» και των περιουσιακών στοιχείων των αναφερόμενων πρώην και νυν αξιωματικών. Και όπου φαίνεται ήδη να ερευνώνται στοιχεία για ακίνητα, καταθέσεις και δάνεια που έχουν ληφθεί από αστυνομικούς ή ιδιώτες. Ακόμα φέρεται να έχει ζητηθεί από την Επιτροπή ξεπλύματος χρήματος να ελεγχθούν εταιρείες και συναλλαγές ιδιωτών που έχουν συσχετιστεί με τις «ουρές» και τις παρενέργειες του καταγγελλόμενου βιασμού. Κάτι που πλέον ανοίγει νέους δρόμους ερευνών.