Αν και θα εργάζεται παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς καθώς το εστιατόριό του είναι ήδη γεμάτο για τις γιορτές, ο σεφ θα μαγειρέψει ο ίδιος για ένα από τα γιορτινά τραπέζια της οικογένειάς του. Ολόκληρο τον χρόνο βρίσκεται καθημερινά μέσα στις κουζίνες, αλλά θα βρει τον χρόνο να ετοιμάσει ένα, από ό,τι καταλαβαίνουμε, απαιτητικό, χρονοβόρο και εντυπωσιακό μενού: «Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη ποιο γεύμα θα μαγειρέψω εγώ, των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς, αλλά όποιο κι αν είναι, σίγουρα θα ξεκινήσουμε με μια σούπα. Μια σούπα με κάστανο κατά πάσα πιθανότητα, με τρούφα και παρμεζάνα. Μετά, θα έχουμε ένα ριζότο μανιταριών, το οποίο αναγκαστικά ετοιμάζεται τελευταία στιγμή, λίγο πριν σερβιριστεί, και τέλος θα έχουμε ένα φιλέτο Ουέλινγκτον. Αλλά θα είναι από ψάρι γιατί η οικογένεια δεν αγαπάει πάρα πολύ το κρέας. Θα πάρω μια πεσκανδρίτσα και θα την κάνω Ουέλινγκτον». Για όσους δεν το γνωρίζουν, το beef Wellington είναι μια παραδοσιακή αγγλική συνταγή, η οποία αποτελείται από φιλέτο μοσχαριού αλειμμένο με κάποιο πατέ και ένα μείγμα μανιταριού, με όλο αυτό να τυλίγεται σε σφολιάτα.

Οσο για το γλυκό, εκεί ο σεφ θα ζητήσει τη βοήθεια επαγγελματιών του είδους: «Δεν θα φτιάξουμε γλυκό. Θα πάρουμε ένα ωραίο πανετόνε έτοιμο από τον Σελέκο, ο οποίος έχει μαγαζί στο Παγκράτι («Antonis Selekos Conceptual Desserts»). Κάνει και κάποια άλλα γλυκά, αλλά κυρίως πανετόνε όλον τον χρόνο. Ανοιξε πέρυσι με το κόνσεπτ αυτό. Και εγώ για το πανετόνε θα κάνω ένα ζαμπαγιόνε (ιταλική, αφρώδης κρέμα από κρόκους αβγών, ζάχαρη και γλυκό κρασί) σαν τιραμισού. Θα περιέχει λευκή σοκολάτα και θα το πασπαλίσω με ένα μείγμα από εσπρέσο και κακάο». Τα μελομακάρονα θα τα προμηθευτεί από το κατάστημα του Στέλιου Παρλιάρου («Sweet Alchemy by Stelios Parliaros»): «Είναι μακράν τα καλύτερα μελομακάρονα που έχω φάει ποτέ».

Βέρος Αθηναίος στην καταγωγή, θυμάται ότι στα χριστουγεννιάτικα τραπέζια των παιδικών του χρόνων, όπου μαγείρευε κυρίως η γιαγιά, δεν υπήρχε η γαλοπούλα, αφού δεν άρεσε στους δικούς του: «Τρώγαμε κοτόπουλο γεμιστό κυρίως ή φτιάχναμε κάποιο χοιρινό». Αλλά τα Χριστούγεννα που έχουν μείνει πιο έντονα στη μνήμη του είναι εκείνα που είχε κάνει παρέα με φίλους του και συναδέλφους: «Ηταν στο σπίτι ενός φίλου μου, του κουμπάρου μου πλέον, καθώς έχω βαφτίσει την κόρη του. Είναι και αυτός σεφ στη Ζάκυνθο σε ένα μαγαζί. Εκείνη τη χρονιά, επειδή όλη η παρέα δουλεύαμε ανήμερα, κάναμε ψεύτικα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, 15 ημέρες μετά. Κάναμε ψεύτικη αλλαγή χρόνου, κόψαμε βασιλόπιτα και λέγαμε και «Καλή χρονιά». Είχαμε γελάσει πολύ».