Στο… μέλλον του κόσμου μας επικεντρώνεται η έρευνα της καθηγήτριας Εσκενάζι καθώς τα παιδιά εκτίθενται σε χημικά πριν καν γεννηθούν, ήδη από την ενδομήτρια ζωή τους, ενώ παράλληλα λόγω του αναπτυσσόμενου οργανισμού τους είναι ιδιαιτέρως ευάλωτα στις επιδράσεις τους. «Για αυτό η σωστή διατροφή πρέπει να ξεκινά από την εγκυμοσύνη αφού τα χημικά διαπερνούν τον πλακούντα και φθάνουν στο έμβρυο. Οι έγκυοι πρέπει να τρώνε πολλά φρούτα και λαχανικά, καλά πλυμένα, και αν έχουν τη δυνατότητα να προτιμούν στη συγκεκριμένη ευαίσθητη περίοδο τα βιολογικά προϊόντα. Πρέπει να ακολουθούν γενικώς μια ισορροπημένη διατροφή, να αποφεύγουν πλήρως το αλκοόλ και το κάπνισμα, να μην πίνουν πάνω από ένα φλιτζάνι καφέ ημερησίως, να μένουν όσο το δυνατόν γίνεται πιο μακριά από προϊόντα καθαρισμού του σπιτιού – για παράδειγμα μπορεί το καθάρισμα πολλών επιφανειών να γίνει με ξίδι αντί για κάποιο προϊόν με χημικά. Πρέπει επίσης να επιλέγουν πολύ προσεκτικά τα καλλυντικά και τα είδη προσωπικής υγιεινής που χρησιμοποιούν».
Έντυπη έκδοση
Science
Έντυπη έκδοση