Οι λάτρεις του καφέ, οι οποίοι αναζητούν σε μικρά καφεκοπτεία διάφορες δυσεύρετες ποικιλίες του, γνωρίζουν ότι οι γεύσεις του καφέ είναι τόσο πολλές όσες και τα γούστα! Η καλλιέργεια όμως των ειδών τα οποία παράγουν τους κόκκους του καφέ απειλείται ολοένα και περισσότερο από την κλιματική αλλαγή, αφού η αύξηση της μέσης θερμοκρασίας δοκιμάζει τις αντοχές των καφεόδεντρων τόσο στις υψηλές θερμοκρασίες όσο και στις ασθένειες. Διεθνής σύμπραξη επιστημόνων από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τη Σιέρα Λεόνε στη Δυτική Αφρική ανακάλυψαν ότι το σπάνιο είδος Coffea stenophylla μπορεί να καλλιεργηθεί σε υψηλότερες θερμοκρασίες, μια ιδιότητα η οποία, σε συνδυασμό με την εξαιρετική γεύση του καφέ τον οποίο παράγει, δίνει ένα χαρακτηριστικό πλεονέκτημα σε σχέση με τα είδη που κυριαρχούν στο εμπόριο. H ανακάλυψη αυτή, οι λεπτομέρειες της οποίας δημοσιεύθηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση «Nature Plants», ενδέχεται να επηρεάσει σημαντικά τη διεθνή αγορά του καφέ. Ας δούμε όμως με περισσότερες λεπτομέρειες με ποιον τρόπο οι ερευνητές ανέσυραν εκ νέου στην επιφάνεια το ξεχασμένο είδος καφέ.

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη
συνδρομή;

Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Θέλετε να γίνετε συνδρομητής;

Μπορείτε να αποκτήσετε την συνδρομή σας από εδω