Του Κωνσταντίνου Βοργιά
Η παγκόσμια ζήτηση για τρόφιμα, φυτικές ίνες, καύσιμα και πόσιμο νερό βρίσκεται στο επίκεντρο έντονης πολιτικής ανησυχίας. Το ερώτημα που τίθεται είναι: «Πώς πρέπει να διαχειριστούμε την καλλιεργήσιμη γη και το νερό για να θρέψουμε έναν αναμενόμενο παγκόσμιο πληθυσμό άνω των 9 δισεκατομμυρίων το έτος 2050, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον;».
Περιεχόμενο για συνδρομητές
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.