Προ καιρού, σε παρόμοιο άρθρο μου, σημείωνα ότι το ερώτημα αν τα αβγά είναι βλαβερά για την υγεία αποτελεί, και ίσως θα αποτελεί για χρόνια ακόμη, αντικείμενο επιστημονικής διχογνωμίας. Οπως γνωρίζουμε, ο κρόκος του αβγού περιέχει αρκετή χοληστερίνη, περίπου 190 χιλιοστά του γραμμαρίου. Παλαιότερα, πολλοί γιατροί απαγόρευαν την κατανάλωση αβγών ιδίως σε άτομα με αυξημένη χοληστερίνη. Ομως, το 2013 δύο αναγνωρισμένοι αμερικανικοί οργανισμοί (American College of Cardiology και USDA) εξέφρασαν σοβαρές επιφυλάξεις κατά πόσον η πρόσληψη χοληστερίνης μέσω της διατροφής συνεπάγεται αύξηση της χοληστερίνης του αίματος. Με βάση αυτά τα στοιχεία και άλλα δεδομένα τα αβγά «αποενοχοποιήθηκαν».
Περιεχόμενο για συνδρομητές
Έχετε ήδη συνδρομή;Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω
Είσοδος