Από την αρχαιότητα ο άνθρωπος χρησιμοποιεί το βασικό συστατικό της ασπιρίνης για θεραπευτικούς σκοπούς. Οπως ωστόσο δείχνουν τα επιστημονικά ευρήματα, δεν απολαμβάνει μόνο ο άνθρωπος τις ιδιότητες της ουσίας αυτής, αλλά και τα φυτά, τα οποία χρησιμοποιούν το σαλικυλικό οξύ για να προστατευθούν από ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες. Σε πρόσφατη έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση «Science Advances», οι επιστήμονες έριξαν φως σε ορισμένες πτυχές του μηχανισμού ο οποίος επιτρέπει στα φυτά να παραγάγουν σαλικυλικό οξύ. Τα αποτελέσματα αυτά είναι πολύτιμα, αφού επιτρέπουν στους ερευνητές να βρουν τρόπους να καταστήσουν τις καλλιέργειες πιο ανθεκτικές στις περιβαλλοντικές αλλαγές.

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη
συνδρομή;

Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Θέλετε να γίνετε συνδρομητής;

Μπορείτε να αποκτήσετε την συνδρομή σας από εδω