1. Πριν ξεκινήσει να οδηγεί ο γονέας θα μπορούσε να αφήσει το κινητό του ή την τσάντα του δίπλα στο μωρό του στο πίσω κάθισμα. Ετσι, ακόμη και αν ξεχαστεί και φύγει από το αυτοκίνητο, λογικά θα γυρίσει πίσω σύντομα για να τα πάρει, οπότε το μωρό δεν θα παραμείνει εγκλωβισμένο για ώρες.
2. Προτείνεται στους γονείς να βγάλουν το ένα τους παπούτσι πριν από την οδήγηση και να το τοποθετήσουν στο πίσω κάθισμα κοντά στο μωρό. Είναι λογικό ότι ο γονέας δεν θα φύγει από το αυτοκίνητο αν συνειδητοποιήσει ότι του λείπει το παπούτσι.
3. Δεν θεωρείται καλή λύση να τοποθετούνται ειδικά φωτάκια ή αυτοκόλλητα σε κάποιο εμφανές σημείο του αυτοκινήτου ως υπενθύμιση σχετικά με το ότι βρίσκεται στο πίσω κάθισμα το μωρό. Και αυτό διότι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, με την πάροδο του χρόνου σταματούν να αποτελούν «περιβαλλοντικά σημάδια» που υπενθυμίζουν την ύπαρξη του μωρού στο αυτοκίνητο. Γίνονται σταδιακά και αυτά μέρος της «ρουτίνας» της οδήγησης, τα μάτια του οδηγού τα συνηθίζουν και δεν τους δίνουν πλέον σημασία.
4. Οι κατασκευαστές παιδικών καθισμάτων αλλά και οι αυτοκινητοβιομηχανίες ξεκινούν να ενσωματώνουν τεχνολογίες οι οποίες θα ειδοποιούν τον γονέα για την ύπαρξη του μωρού εντός του αυτοκινήτου. Για παράδειγμα, αν ο γονέας ξεχάσει το μωρό και φύγει από το αυτοκίνητο μπορεί να αρχίσει να χτυπά συναγερμός ο οποίος δεν θα σταματά με το πάτημα του τηλεχειριστηρίου εξ αποστάσεως παρά μόνο όταν ο γονέας επιστρέψει στο αυτοκίνητο.