Το κάστινγκ της εβδομάδας: Παυλόπουλος, Μυλόπουλος, Πολάκης και Οικονόμου

Οι διαφωνίες ενός πρώην ΠτΔ, το χρίσμα και το CV, τα παράπονα των «μάτσο» και η ευθύνη των Υπουργών.

Οι διαφωνίες ενός πρώην ΠτΔ

Παραδόξως η πιο πρόσφατη απ’ τις βαρύγδουπες παρεμβάσεις του πρώην ΠτΔ πέρασε σχεδόν απαρατήρητη. Σχεδόν γιατί οι φίλα προσκείμενοι στην Αριστερά άκουσαν όλη την ομιλία του Προκόπη Παυλόπουλου με τίτλο «Ο καθοριστικός ρόλος της Ομογένειας για την υπεράσπιση των Εθνικών μας Θεμάτων» στο συνέδριο της «Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας» και διαπίστωσαν ότι εκείνος διαφωνεί με την πρωθυπουργική προσέγγιση των ελληνοτουρκικών. Και όχι μόνο με αυτήν. Δεν συμφωνεί με τους χειρισμούς στο θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα. Ούτε έχει ξεχάσει το κατοχικό δάνειο. Με τούτα και με εκείνα, λοιπόν, διέγνωσαν έναν πόλεμο στην Κεντροδεξιά. Τι κι αν ο επιτιθέμενος συνηθίζει να εφορμά από τις άκρες των καναπέδων, όπως μπορεί να επιβεβαιώσει και ο κατά τα παυλοπουλικά λεγόμενα έχων γραφικές σουλτανικές φαντασιώσεις Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν;

Το χρίσμα και το CV

Ο Γιάννης Μυλόπουλος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Στη μακροσκελή δήλωση της παρουσίασης των γενικών του στόχων αφιέρωσε 98 λέξεις προκειμένου να θυμίσει το CV του. Σημείωσε, ας πούμε, πως υπήρξε πρύτανης του ΑΠΘ «στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης και της λιτότητας», πρόεδρος της ΕΡΤ3 και μάλιστα «πρώτος πρόεδρος μετά το μαύρο της ΕΡΤ» και πρόεδρος της Αττικό Μετρό μεταξύ 2016-2019. Εντάξει, δεν ανέφερε ότι κατέβαινε τις κυλιόμενες δίπλα στον Τσίπρα για να εγκαινιάσει ο τελευταίος έναν σταθμό με εκδοτήρια ζωγραφισμένα σε μουσαμάδες. Δεν χρειαζόταν κιόλας, όμως. Οι σύντροφοι του συγχώρησαν την ελλιπή προετοιμασία. Του έδωσαν το χρίσμα σε μια Περιφέρεια την οποία αρνήθηκαν πολλοί πρώην βουλευτές του κόμματος να διεκδικήσουν.

Και οι μάτσο έχουν παράπονα

Στο εσωκομματικό μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ ασχολήθηκαν αυτή την εβδομάδα με τον σεξισμό – με αφορμή τις σεξιστικές επιθέσεις εναντίον της Αχτσιόγλου. Την αρχή έκαναν 26 γυναίκες μέλη, οι οποίες τη στήριξαν δημόσια. Ακολούθησαν δύο από τους τρεις συνυποψηφίους της, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους και έπειτα αρκετοί άλλοι τάχθηκαν υπέρ της ισότητας των φύλων. Ολοι αυτοί ενόχλησαν τον Παύλο Πολάκη. Γιατί; Επειδή κανείς τους δεν μάζεψε ποτέ υπογραφές προκειμένου να σταθεί στο πλευρό του ενώ ενέπνεε τους γελοιογράφους – και για να αποδείξει του λόγου του το αληθές, πόσταρε καμιά δεκαεξαριά σκίτσα, τα οποία χαρακτήρισε «εμέσματα». Δίνει αναμφίβολα πάντα τις σωστές μάχες. Τα παράπονα του μάτσο 60άρη άνδρα στη μετά MeToo εποχή συγκλονίζουν πολλούς. Τόσους που ίσως η Γκέργουιγκ ετοιμάσει κι άλλη ταινία.

Περί ευθύνης υπουργών

Αφού κατακεραύνωσε την κρατική υπηρεσία της οποίας προΐσταται πολιτικά, χρησιμοποιώντας κάθε κοινότοπη έκφραση ενός τρίτου παρατηρητή, ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι δεν θα είχε ενδοιασμό να παραιτηθεί μεν, δεν είναι ευθύνη του να καταστρώνει σχέδια αντιμετώπισης των χούλιγκαν δε. Παρ’ όλα αυτά, ως εύθικτος υπουργός, από τους κατά δήλωσή τους ταγμένους να δουλεύουν «με προσήλωση στις ανάγκες των πολιτών», δεσμεύτηκε να αλλάξει την αστυνομία – την οποία έφτιαξε ο προ-προκάτοχός του. Βέβαια, όσοι παρακολουθούν στενά την καριέρα του (εκτός από τους Νεοδημοκράτες που τον υπερασπίστηκαν στα τηλεοπτικά πάνελ, λέγοντας ότι ανέλαβε πριν δέκα μέρες) αναρωτιούνται πώς ήταν δουλειά του να ψάχνει σε τηλεδιάσκεψη μέτρα κατά των διακινητών μεταναστών που οδηγούν ανάποδα στην Εγνατία αλλά δεν τον αγγίζει η υπόθεση η οποία απέδειξε ότι το κράτος που παρέλαβε η νέα κυβέρνηση από την προηγούμενη γαλάζια κυβέρνηση χρήζει ανασύνταξης.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.