Εντονα σκαμπανεβάσματα, αύξηση του ντελίβερι αλλά και αλλαγή του τρόπου που απολαμβάνουμε τις εξόδους για φαγητό είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον χώρο της εστίασης τη χρονιά που τελειώνει. Πρώτα να θυμίσουμε ότι μιλάμε για… 4 μήνες μείον – από τον Νοέμβριο του 2020 έως τον Μάιο του 2021 τα καταστήματα ήταν κλειστά. Η περίοδος Ιούλιος – Οκτώβριος υπήρξε κατά κοινή ομολογία πολύ καλή, αυτό επιβεβαίωσαν και όσοι μιλήσαμε. Από το φθινόπωρο, όμως, άρχισε πάλι η κάμψη.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε η ICAP για λογαριασμό του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, οι απώλειες του τζίρου σε πολύ μικρές επιχειρήσεις εστίασης (με 1-9 εργαζομένους) στην Αττική το 2020 ήταν περίπου 600 εκατομμύρια, ενώ εκτιμάται ότι το 2021 θα φτάσουν τα 76,2 εκατομμύρια.
Περιεχόμενο για συνδρομητές
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.