Η ψύχραιμη στάση του καθηγητή Τσιόδρα ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας έγινε αντικείμενο εξαιρετικά θετικών σχολίων όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Η εφημερίδα «New York Times» τον χαρακτήρισε έναν από τους «ήρωες της επιστήμης στα χρόνια του κορωνοϊού». Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι στην Ελλάδα δεν έγινε αντικείμενο και αρνητικών σχολίων, ιδιαίτερα από μερίδα αντιπολιτευόμενων μέσων ενημέρωσης που του άσκησαν έντονη κριτική για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων της καραντίνας όταν εθεάθη να ψέλνει σε άδεια εκκλησία στην Αθήνα.
Μια από τις πλέον ανθρώπινες στιγμές του ήταν όταν κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής ενημέρωσης των πολιτών στις 21 Μαρτίου δάκρυσε όταν μίλησε για τους θανάτους των γιαγιάδων και των παππούδων, όπως είπε, ενώ υπογράμμιζε σε όλους τους τόνους ότι η ανθρώπινη ζωή είναι πολύτιμη.
«Μου έγραψε κάποιος γνωστός μου, πολύ σοβαρός επιστήμονας, από τους παγκόσμια καταξιωμένους ανθρώπους, πως κάνουμε πολλή φασαρία για λίγους ηλικιωμένους και ανίκανους από τα χρόνια νοσήματα συμπολίτες μας… Η απάντηση είναι πως τιμούμε όλους, σεβόμαστε όλους, προστατεύουμε όλους, αλλά κατ’ εξοχήν αυτούς. Δεν μπορούμε να υπάρχουμε ούτε να έχουμε ταυτότητα χωρίς αυτούς» είπε με εμφανή συγκίνηση δίνοντας το στίγμα του χαρακτήρα του.