«Η κυρία Χρονοπούλου δέχθηκε – σύμφωνα με τις αφηγήσεις της – επίθεση από τον Αλέξη Γεωργούλη σε συνάντηση που είχε σε δικό της χώρο, ύστερα από πολυήμερη πολιορκία από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ.: και ο οποίος φαίνεται να εκφραζόταν μέσω SMS, τηλεφωνικές κλήσεις κ.λπ.). Μέχρι τότε υπήρχαν μερικές συναντήσεις τους, σε δημόσιους χώρους, σχεδόν τυπικές, χωρίς να υπάρχει οτιδήποτε που να προϊδεάζει για ό,τι δραματικό θα συνέβαινε. Ούτε σχέση υπήρχε ούτε συμβίωση, όπως έχει υποστηριχθεί. Και αυτή η επαφή δράστη και θύματος σταμάτησε τη στιγμή της κακοποίησης της κυρίας Χρονοπούλου, με τον ευρωβουλευτή να φαίνεται να αποφεύγει οποιαδήποτε περαιτέρω επαφή μαζί της».
Σε αυτή την αναφορά προχώρησε μιλώντας προς «Το Βήμα της Κυριακής» σημαντικό στέλεχος του ΠαΣοΚ που φαίνεται να έχει έλθει σε επαφή με την πλευρά του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, που κατήγγειλε το 2020 στις βελγικές αστυνομικές και δικαστικές αρχές την κακοποίησή της από τον ηθοποιό και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Γεωργούλη.
«Μονόδρομος» η καταγγελία
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «τα τραύματα που είχε δεν ήταν απλές αμυχές αλλά έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και ίχνη βιασμού. Περιγράφεται μια σοκαριστική επίθεση που δέχθηκε εν ψυχρώ, ενώ η ίδια προχώρησε στην καταγγελία ύστερα και από την υπόδειξη μιας φαρμακοποιού στην οποία κατέφυγε για να περιποιηθεί τα τραύματά της και η οποία τής διευκρίνισε ότι η καταγγελία σε βάρος του βιαστή της ήταν «μονόδρομος» και θα υπήρχε είτε από την ίδια την κυρία Χρονοπούλου είτε από τη φαρμακοποιό, όπως προβλέπει η νομοθεσία στο Βέλγιο.
Και είναι ενδεικτικό της συγκρότησης και της έλλειψης εκδικητικότητας της εν λόγω πολιτικού ότι κατονόμασε τον κ. Γεωργούλη σε δεύτερη φάση, με χρονική διαφορά τριών-τεσσάρων μηνών, όταν εκείνος μιλούσε υποκριτικά για την προστασία των γυναικών από κακοποιητικές συμπεριφορές. Ποτέ δεν υπερθεμάτισε να δημοσιοποιήσει οτιδήποτε. Ωστόσο ακόμα και σήμερα σκέφτεται ιδιαίτερα την υποψηφιότητά της στις εκλογές, γιατί φοβάται ότι θα είναι μόνιμος στόχος ερωτήσεων για την περιπέτειά της, σε μια ψυχοφθόρα διαδικασία…».
Αρνηση των κατηγοριών
Από την πλευρά του, ο ευρωβουλευτής αρνείται τις σχετικές κατηγορίες, ενώ αναφέρεται σε περίεργη τριετή καθυστέρηση των βελγικών αρχών και επιζητά να έχει ενημέρωση για τη σχετική δικογραφία. Χωρίς όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, για μεγάλο χρονικό διάστημα να έχει προχωρήσει σε σαφείς ενημερώσεις για το τι έχει συμβεί -σύμφωνα με τη δική του εκδοχή – στη συνάντησή του με την κυρία Χρονοπούλου, στις επαφές μαζί της, κ.λπ.
Την ίδια ώρα, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ κυρία Ελένη Χρονοπούλου φέρεται ότι θα έχει «συμπαραστάτες» στη δραματική υπόθεση με τον καταγγελλόμενο βιασμό της από τον ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη δύο πρώην υπαλλήλους στο γραφείο του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στις Βρυξέλλες. Πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα από τη Θεσσσαλονίκη, οι οποίοι επίσης έχουν αναφερθεί, σε άλλη φάση, σε ανάρμοστη συμπεριφορά και bullying του Αλέξη Γεωργούλη. Τα πρόσωπα έχουν προθυμοποιηθεί να καταθέσουν για τη συμπεριφορά του, στο πλαίσιο των ερευνών των βελγικών αρχών για την κακοποίηση της κυρίας Χρονοπούλου.
Προβληματική συμπεριφορά
Σημειώνεται πάντως ότι, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, τους πρώτους μήνες της θητείας του κ. Γεωργούλη στη Βουλή υπήρχαν συνεχείς προστριβές του και αναφορές για «κακή συμπεριφορά» του από έναν από τους πέντε-έξι υπαλλήλους του, που είχε την ευθύνη των παρεμβάσεών του, των εισηγήσεών του, κ.λπ. Η πλευρά του ευρωβουλευτή υποστηρίζει ότι υπήρχε ζήτημα με τις διαρκείς απουσίες ή άδειες που ζητούσε ο εν λόγω υπάλληλος. Σημειώνεται ότι μία ακόμα πρώην συνεργάτιδα του κ. Γεωργούλη έχει επίσης αναφερθεί σε προβληματική, κακοποιητική συμπεριφορά του ευρωβουλευτή.
Την ίδια ώρα νομικοί που έχουν έδρα στο Βέλγιο και με τους οποίους επικοινώνησε «Το Βήμα» ανέφεραν ότι «πράγματι είναι δύσκολο να δικαιολογηθεί μια τριετής καθυστέρηση στη διερεύνηση της υπόθεσης του βιασμού της ελληνίδας πολιτικού. Εκτιμούμε ότι πιθανόν ο εν λόγω φάκελος κάπου παρέπεσε ή υπήρξε κάποιο διαδικαστικό πρόβλημα ή και κάποιο άλλο, άγνωστο ζήτημα…».